Vurderer å si nei

Stabæk-trener Håvard Mamelund og jentene hans er med sin 4.plass i serien kvalifisert for spill i EHF Cupen.

Men neste sesongs turnering kan likevel komme til å gå uten blåtrøyene.

Årsaken er en økonomisk vurdering, i følge budstikka.no.

Problemet er at Stabæk ikke vet eksakt hvor mye det vil koste før trekningen er gjennomført. Og det skjer ikke før i sommer.

– Vi må si fra om vi skal være med lenge før kampene trekkes. Jeg vet klubben har lyst til å få det til, men den tar ingen sjanser med økonomien for at vi skal være med. Vi er avhengig av sponsorer hvis vi skal være med, sier Mamelund.

Stabæks håndballformann Atle Nørstebø understreker overfor budstikka.no at klubben må være varsomme.

– Økonomisk har vi ingen back-up. Blir vi med i europacupen, må overforbruket tjenes inn, og vi må være veldig sparsommelige fremover. Vi vurderer veldig nøye om vi tør å være med. Trekker vi for eksempel et lag fra Aserbajdsjan, har ikke det så veldig publikumsappell heller, sier Nørstebø.

Rent sportslig er det imidlertid ingen tvil om at Stabæk-trener Håvard Mamelund ville sette pris på å spille i EHF Cupen.

– Det vil være en bonus for spillerne å matche seg mot internasjonale lag. Det bidrar til at vi får flere matcher mot god motstand. Det er faktisk mulig å komme et stykke i cupen hvis vi ikke trekker de to beste lagene med en gang, sier Mamelund til budstikka.no.

(NTH Web.red)