Vil hente ny

Storhamar-trener Arne Senstad har satt alle sine kontakter i sving.

Nå letes det det over hele håndball-verdenen, i bokstavelig forstand, etter en ny målvakt til Hamar-laget.

Årsaken er at Sara Haugli reiser utenbys for å avtjene førstegangstjeneste, og dermed står klubben igjen med Stine Lidén som eneste målvakt.

– Vi kan ikke konkurrere gjennom en hel sesong med bare en keeper, sier Storhamars daglige leder Erik Stensrud til HA Sporten.

Klubben har, blant annet gjennom trener Arne Senstad sine mange kontakter, satt i gang en prosess med å finne en ny målvakt.

Det som er på det rene, er at Storhamar Håndball selv ikke kan gå ut og tegne proffkontrakt med en keeper om de ønsker det aldri så mye. Det har ikke klubben lov til etter at de er satt under skjerpet overvåking av lisensnemnda.

Alternativet er å tegne amatørkontrakt med en spiller og hjelpe vedkommende med jobb – eller at klubbens samarbeidspartnere trer støttende til slik de gjorde det med Tone Wølner forrige sesong, skriver HA Sporten.

I håp om å få ekstern hjelp, har Stensrud bedt sportslig ledelse komme med navn og kostnader før han begynner å arbeide med det.

– Kontakter i fjern og nær

– Vi har ingen navn ennå, men jeg har satt i gang kontaktpersoner i fjern og nær, og vi leter faktisk over hele verden, sier trener Arne Senstad.

Han konstaterer at klubben har havnet i samme situasjon som i fjor når de begynner å lete etter målvakt like før sesongstart.

– Med bare en målvakt er vi tvunget til å finne en til sammen med Stine Lidén, som i perioder spilte veldig godt i Skjærgårdslekene.
– Vi var ikke med på toget i april/mai, men nå tvinges vi til å kaste oss på. Det sier seg selv at et eliteserielag ikke kan ha bare én målvakt. Ideelt sett skulle vi ha hatt tre, sier Arne Senstad til HA Sporten.

(Foto fra Junior-NM finalen med Storhamar-målvakt i aksjon)

(NTH Web.red)