Trønderoppgjør

Det spilles tilnærmet fulle runder i begge Postenligaene denne onsdagen. Blant kampene i kvinnenes Postenliga er trønderoppgjøret mellom Levanger og Byåsen-målvakt Barbara Arenhart (store bildet).

Levanger – Byåsen spilles onsdag kl 1800.

Levanger strutter av selvtillit på hjemmebane i den nye Trønderhallen, og tok Storhamar sin skalp med knappest mulig margin sist det var kamparrangement i den flotte arenaen. Nå venter lokaloppgjøret mot Byåsen, og en ny tøff duell. Men da lagene møttes i omvendt duell ble det poengdeling i Trondheim Spektrum. Kanskje kan hjemmelaget bite ytterligere i fra seg, og faktisk ta en ny stor skalp?

Selbu – Stabæk spilles onsdag kl 1800.

Med syv poeng opp til både kvalik og trygg grunn, og bare åtte poeng igjen å spille om, synes veien til fornyet kontrakt i Postenligaen fryktelig lang for Selbu, som rett nok har en kamp mindre spilt enn «firer-banden» som har 12 poeng. Linn Therese Mamelund (lille bildet t.h.) og Stabæk må innse at det nå handler om å posisjonere seg best mulig i sluttspillet, ettersom Tertnes i praksis sikret bronsen søndag. Tabellposisjonen sier borteseier som utgangstips.

Vipers – Flint Tønsberg spilles onsdag kl 1800.

Ellers så giftige slanger i sør ble som tamme marker å regne da Nordstrand satte inn et støt i søndagens duell. Nå er avstanden ned til kvalik og nedrykk redusert til fire poeng for Vipers, som fortsatt i praksis kan bli alt fra nummer 4 til 11 i årets jevne nedre halvdel.

Flint Tønsberg er et av fire lag på 12 poeng, og fikk en opptur rent offensivt med 32 scorede mål i søndagens møte med Tertnes. Problemet var bare at motstanderen scoret 40. Nå handler det om å tette igjen bakover for å kunne kapre viktige poeng i innspurten. Kan Nordstrand vinne i sør, så kan også Flint. Men spørsmålet er om Vipers tillater seg to smeller på rad.

Storhamar – Larvik spilles ondag kl 1800.

Storhamar feilet med knappest mulig margin borte mot Levanger, men reiste seg umiddelbart mot Fredrikstad sist. Nå venter den kanskje tøffeste hjemmekampen av alle, mot Larvik og dermed en ny Riegelhuth og Løke-duell.

Vi er fristet til å si at Lise Løke (lille bildet t.v.) «som vanlig» kommer til kort mot Heidi Løke og hennes lagvenninner i Larvik.

For Larvik trenger ETT poeng for i praksis å ha sikret seriemesterskapet, og selv om fokuset mye er rettet mot siste gruppespillkamp i Champions League til helgen, gjør Larvik det de må for nettopp å sikre gullet før reisen til Ungarn. Det er ihvertfall web-redaktørens spådom.

Sola – Tertnes spilles ondag kl 1900.

Sola er et av fire lag som i praksis kan bli alt fra nedrykkslag til – rent teoretisk – nummer seks på den jevne nedre halvdelen av tabellen. Nå venter tredje kamp på rad mot et av tre topplag, i det både Larvik og Byåsen har vært motstandere i de seneste kampene.

Tertnes sikret seg bronse i søndagens kamp mot Flint, og selv om teorien fortsatt gir laget en mulighet til å ta sølv, handler det nok trolig bare om å spille for æren og pynte på poengfangsten i de siste kampene for bergenserne.

Med bronsen i boks og bare teoretiske muligheter til å ta sølvet, tror vi faktisk lufta kan gå litt ut av Tertnes. Derfor gir vi Knut Ove Joa (lille bildet t.h.) sitt mannskap et ørlite tips basert på motivasjon i vestlandsoppgjøret denne onsdagen.

Web-redaktøren gleder seg til en thriller-avslutning i Postenligaen, der 10 av 12 lag bare har tre kamper igjen å spille før denne onsdagens kamper blåses i gang. For noen av lagene kan det bli alt fra en godt plassert sluttspillplass til kvalik eller nedrykk, og det mangler ikke på motivasjon for å kjempe om poengene.

Ta turen i en arena og opplev topphåndball på sitt beste DU også.

(NTH Web.red)