Tredoblet lønnen

 

Stortalenet Fredrik Utengen kunne spilt for Drammen, men valgte likevel Haugaland. En av årsakene var et langt bedre lønnstilbud, skriver Haugesunds Avis.

18 åringen kommer fra Lier like utenfor Drammen, og det ville slik sett vært naturlig å spille for DHK. Når valget så falt på Haugaland, har det blant annet økonomiske årsaker.

 

Der Drammen stilte med et tilbud på mellom 2 og 3 tusen kroner måneden til Utengen, tilbød Haugaland 7 000,- kr i følge Haugesunds Avis.

 

I Haugaland forsvarer man lønnspolitikken.

 

– Alle i klubben har gått ned i lønn i forhold til fjoråret, og de nye spillerne ligger lavere enn noen gang. Jeg vil anta vi har redusert lønnsutgiftene med mellom 30 og 40 prosent. I motsetning til andre klubber forsøker vi å ikke skille så mye. Alle trener like mye og legger ned den samme innsatsen, sier leder i sportslig utvalg i HHK, Nils A. Røher.

 

Utengen sier imidlertid også at en viktig årsak til klubbvalget var muligheten for spilletid i Haugaland fremfor en mulig benketilværelse i Drammen. Kanskje blir det spilletid mot nettopp Drammen søndag?

 

Søndag møtes Haugaland og Drammen i den utsatte kampen i fjerde runde i cupen. Vinneren av dette oppgjøret møter Haslum i kvartfinalen.