Tre av fire lag

Vipers og Nordstrand (bildet over) er blant lagene som skal i aksjon søndag. Oppgjøret er en av tre dueller i Postenligaen, og alle kampene har betydning for bunnstriden.

Vipers – Nordstrand spilles søndag kl 1800.

Vipers innehar 7.plassen på tabellen med sine 16 poeng, og er tilsynelatende trygt plassert med fire poengs margin til kvalik. Nordstrand er på nedrykksplass før denne kampen, men vil komme likt med Sola på kvalikplass om de to poengene hentes her. Vipers vant i Fredrikstad sist mens Nordstrand banket Selbu. Nordstrand har mest å spille for, men Karusshallen er ingen enkel arena å ta poeng i.

Gjestenes motivasjon gjør at det er fristende å antyde bortseier som utgangspunkt.

Tertnes – Flint Tønsberg spilles søndag kl 1800.

Tertnes har syv poeng opp til sølvet med åtte poeng igjen å spille om. Å frata Byåsen s2.plassen ser med andre ord ut til å bare handle om teoretiske muligheter. Samtidig har Stabæk og Storhamar seks og syv poeng opp til bronseplassen Tertnes ligger på i dag. Dermed er det fristende å antyde at Tertnes ikke har all verdens å spille for.

Marinne Iversen (bildet t.h.) og Flint Tønsberg er imidlertid et av de fire lagene i faresonen på tabellen, og som er proppfull av motivasjon før innspurten i Postenligaen. 12 poeng og 9.plass er fasit pr i dag. At gjestene vil fighte for poengene her er det derfor ingen tvil om. Men Tertnes i Haukelandshallen synes som en vanskelig oppgave, og vi tror Flint må redde plassen med poeng i andre kamper enn denne.

Storhamar – Fredrikstad spilles søndag kl 1800.

Storhamar har en nær sagt umulig oppgave i forhold til kampen om bronsen, med syv poeng opp til Tertnes når åtte poeng står igjen å spille om. Sist ble det da også et knepent tap 26-27 mot Levanger, uten at vi skal antyde at Storhamar-jentene anser sesongen som avsluttet for det.

Fredrikstad er på 8.plass med sine 12 poeng, og har dermed like mange poeng som Flint og Sola på plassene bak. Nordstrand er bare to poeng bak der igjen. Kamilla Ersek (bildet t.v) og FBK-jentene har utvilsomt en god dose motivasjon i denne, og vil kjempe for å komme opp av faresonen.

Men å ta poeng på Hamar er langt fra enkelt. Det har mange lag fått erfare.

Web-redaktøren tror på kamp til siste slutt i Postenligaen kvinner hva nedrykkssonen angår. Nordstrand får tipset i kampen mot Vipers, mens Tertnes og Storhamar synes å være de sterkeste kortene i de to øvrige kampene.

Blir utfallene slik, står vi med fire lag på 12 poeng etter søndagens kamper. Hvem sa at Postenligaen mangler spenning og dramatikk?

(NTH Web.red)