Til semi med 27-24!

 

De norske jentene fikk lite til å fungere fremover på banen, og glapp også i forsvar i dagens 1.omgang mot Spania. Men en solid snuoperasjon i 2.omgang sørget for norsk jubel og semifinaleplass med 27-24!

Spanjolene ledet 14-8 til pause.

 

Norge scoret sitt sjette mål etter 11.20, og scoret deretter bare to mål på de snaut 19 siste minuttene av 1.omgang.

 

2.omgang ble en langt større opplevelse sett med norske øyne. Forsvaret stod noe bedre, og Katrine Lunde Haraldsen fikk spilt seg opp med et par redninger i innledningen. Spanjolenes ledelse ble redusert til fire mål, 11-15, ca 7 min ut i den siste halvtimen.

 

Forspranget ble ytterligere redusert til 14-15 etter tre raske mål av Camilla Herrem (bildet), før Spania gjorde 16-14 etter 41 min. Fire minutter senere sørget Tonje Larsen for utlikning 18-18.

 

På stillingen 19-20 gjør Haraldsen en god redning, og Løke scorer sitt første i kampen med utligning til 20-20 i det påfølgende angrepet. Minuttet senere gjør Heidi Løke et nytt mål, og vi var i føringen for første gang i kampen, 21-20.

 

Utover i 2.omgang bølget spillet frem og tilbake, men de norske jentene virket naturlig nok til å ville mest. Tonje Nøstvold ble siste målscorer i kampen, og sørget for 27-24. En solid snuoperasjon var dermed et faktum.

 

Oppgjøret mot Spania var direkte avgjørende for Norges muligheter til å spille semifinale. Seieren sikrer gruppeseier og kamp mot nr 2 i den andre gruppen i semifinalen fredag.