Tapte mot Frankrike

Landslagssjef Thorir Hergeirsson så Norge tape 18-22 mot Frankrike skjærtorsdag.

Norge ledet 11-10 til pause, men tapte altså med fire til slutt. Mye av årsaken var et kampforløp som gav få kontringsmuligheter for de norske jentene. Ellere rettere sagt, vi utnyttet få av mulighetene vi fikk.

– Jeg kan ikke huske sist vi bare lagde to kontringsmål i en kamp. Det er ikke typisk for Norge. Riktignok er de franske jentene flinke til å løpe hjem, men det ble for lite helhjertet innsats i de situasjonene vi ikke klarte å utnytte, sier Hergeirsson på telefon fra Tyskland til NHF sine nettsider.

Landslagssjefen er imidlertid fornøyd med forsvarsspillet, melder handball.no.

– Bakover var det godkjent i det store og hele. Karoline Næss var god og viste at hun har stort potensial som treer i forsvaret.  Det er fremover på banen vi må forbedre oss. I dag burde vi hatt 6-8 flere scoringer, avslutter Hergeirsson.

Norge bruker langfredagen til god fysisk trening og forberedelser til kampen mot Spania lørdag. De stiller med flere nye, unge spillere.

Norske målscorere mot Frankrike: Heidi Løke 4, Linn-Kristin Riegelhuth 4, Tine Rustad Kristiansen 3, Linn Jørum Sulland 3, Ida Alstad 1, Marit Malm Frafjord 1, Kari Mette Johansen 1 og Karoline Næss 1.

(NTH Web.red)