Tapte med to

 

Håvard Tvedten og Norge gav Kroatia kamp til døra i EM-åpningen i Graz. En feilpasning da vi hadde mulighet til å utligne i sluttminuttene ble imidlertid skjebnesvanger.

Solid forsvarsspill sørget for at Norge var i ledelsen mye av 1.omgang, og Kroatia overtok ikke føringen i målprotokollen før omgangen var halvspilt og stillingen var 5-4.

 

Den ledelsen beholdt kroatene ut omgangen, og det stod 11-10 til pause.

 

I starten av 2.omgang gikk Kroatia opp i en tre måls ledelse 14-11, men Norge hentet seg mesterlig opp og var ajour 15-15 ca 10 minutter ut i den siste halvtimen. Deretter går vi i føringen 16-15, og viste god moral mot et av verdens beste lag.

 

Utover i omgangen bølget spillet frem og tilbake, og lagene både byttet på å score og å byttet på å lede med ett må – eller tavla viste uavgjort. Ti minutter før full tid var stillingen 21-20 til Kroatia, før Erlend Mamelund utliknet minuttet senere til 21-21.

 

Fem minutter før sluttsignalet hadde imidlertid Kroatia skaffet seg et to måls forsprang, 24-22. Vi reduserte deretter til 23-24 i en overtallsperiode, for så å ta timeout med cirka ett minutt igjen å spille.

 

En feilpasning førte imidlertid til at Kroatia overtok ballen stillingen på 24-23 med 15 sekunder igjen på tavla. 25-23 kom sekunder før slutt, og Kroatia tok dermed de to poengene i oppgjøret.

 

– Vi gjør en solid forsvarskamp, men knoter litt fremover og brenner litt for mange sjanser, kommenterer målvakt Steinar Ege overfor TV2 etter kampen.

 

Ege får støtte av landslagssjef Robert Hedin.

 

– Vi bommer på for mange skudd i dag.

 

Målscorere for Norge:

Håvard Tvedten 9

Kjetil Strand 4

Kristian Kjelling 2

Børge Lund 1

Erlend Mamelund 4

Frank Løke 2

Lars Erik Bjørnsen 1