Tap mot Tyskland

Med tap mot Tyskland ble ikke uttellingen den aller beste for Norge. Linn Jørum Sulland (bildet) var et lyspunkt.

To tap og en seier ble fasit i firenasjoners-turneringen der også Spania og Frankrike deltok i påskehelgen.

Lørdagens kamp mot Frankrike endte med 23-27, etter at de tyske jentene var foran med to mål til pause, da 15-13.

Til NHF sitt nettsted handball.no oppsummerer landslagssjef Thorir Hergeirsson påsketurneringen slik

Håndballjentene har benyttet påsketurneringen til å prøve ut mange konstellasjoner, og mange av de unge, nye spillerne har fått spille en god del. Hergeirsson er godt fornøyd med erfaringene laget har fått med seg.

– Det har vært nyttige kamper der de ferskeste har fått forsøke seg i nye roller sammen med de mer erfarne, og mange av de unge har gjort veldig mye bra, skryter han, og fortsetter:

– Jeg er fornøyd med en del prestasjoner, men ikke med å tape. Likevel spilte vi en bedre kamp i dag enn mot Frankrike i åpningskampen da det også ble firemålstap. Vi må være på topp i alle spillets faser for å vinne kamper mot de beste nasjonene. Det var vi ikke i dag, oppsummerer Hergeirsson og legger til at toppscorer Linn Jørum Sulland spilte en meget god kamp i angrep.

Landslagsledelsen ser allerede hva det skal jobbes med frem mot VM i Brasil i desember. En av oppgavene er å få mål på klare sjanser.

– Gjennom denne turneringen har vi fått erfaringer og læring som vi skal jobbe med utover sommeren og høsten, avslutter han.

Kampfakta firenasjoners turnering for kvinner
Tyskland – Norge 27-23 (15-13)
Völklingen, Tyskland
Ca 1.000 tilskuere

Norske målscorere: Linn Jørum Sulland 10, Linn-Kristin Riegelhuth 3, Camilla Herrem 2, Tine Rustad Kristiansen 2, Marit Malm Frafjord 1, Amanda Kurtovic 1, Heidi Løke 1, Stine Bredal Oftedal 1, Sanna Solberg 1, Tine Stange 1.

: