Sverige på "hjemmebane"

Norges assistenttrener Mia Hermansson Högdahl mener Sverige vil dra stor nytte av å spille i Arena Larvik.

Hermansson Högdahl spilte selv for Sverige i VM i Norge i 1993. Da gikk kampene i Fredrikstad, med kort reisevei for svenske supportere som ønsket å følge laget sitt.

Nå skal Sverige da spille sine innledende kamper i Larvik, med kort vei fra Strømstad-båten som ankommer nabobyen Sandefjord.

Til ØstlandsPosten, lokalavisa i Larvik, sier Högdahl:

– Sverige var kjempefornøyde med å få EM-gruppen i Larvik. Vi inviterte det svenske landslaget til vår treningsleir i Larvik i juli. De trente med oss i fire dager, slik at vi fikk sparret mot dem. Erfaringene de gjorde i sommer var flotte. Dette blir som en hjemmebane for svenskene. De har forberedt seg godt, for da de var her i juli sjekket de også ut hotellet de skulle bo på. Og ettersom de i tillegg slo Norge i landskampen er det gode vibber som venter svenskene i Larvik.

De innledende kampene under EM i Larvik spilles 7., 8. og 10.desember, før de beste lagene fra gruppen skal til hoverunden på Lillehammer.

– Hvordan tror du Sverige kan gjøre det i mesterskapet?

– Jeg tror de kan gjøre det bra. Det er en bra blanding av gammelt og ungt, og flere spiller i Tyskland og Danmark, og har erfaring fra en av de beste ligaene. Flere av spillerne kommer fra Sävehof, som slo ut Byåsen og spiller i Champions League. Det er mye folk på kampene i Sverige. Det blåser en positiv vind over svensk håndball for tiden, og 92-laget vant VM i sommer. Selv om de er for unge til A-landslaget, er det tydelig at det gror godt i svensk håndball, sier Mia Hermansson Högdahl til ØstlandsPosten.

(NTH Web.red)