Svak 1.omgang

 

Etter en forferdelig åpning med 0-6 våknet Byåsen og la unna litt av respekten for Viborg – uten at det var nok mot den regjerende CL-mesteren.

2766 tilskuere var møtt for å se Byåsen møte Viborg som av mange regnes som verdens beste håndballag. Og det var tydelig helt fra start at Byåsen hadde respekt for sin motstander. De første 12 minuttene var katastrofale for Byåsen – der en svært godt forberedt Viborg-keeper Katrine Lunde Haraldsen, i samarbeid med et godt forsvar, stod og ventet i hjørnet der skuddene kom.

 

Det måtte en straffe til før Byåsen fikk hull på byllen – og dermed var inne i kampen igjen. De siste 48 minuttene av kampen vinner faktisk Byåsen med et mål.

 

– Vi hadde overdrevent stor respekt for dem, i tillegg til en solid dose nerver som gjorde at de første 12 minuttene var ekstremt dårlige. Heldigvis virket det som om Viborg også var litt nervøse, og dermed er jeg litt glad for at det ikke blir verre etter den perioden der. Men derfra og ut kampen var det langt bedre, oppsummerer trener Geir Oustorp over Byåsens egne nettsider.

 

– Det er betryggende å se at vi har mye å gå på, i forhold til maks nivå. De fleste spillerne våre presterer langt fra sitt beste nivå – og skulle vi slått dem måtte flere enn Kari og Marit hatt dagen. Viborg kommer til å vinne alle kampene sine i gruppa, så slikt sett betyr ikke resultatet noe – selv om det hadde vært ordentlig artig og slått dem, sier Oustorp, som også legger til:

 

– Vi hadde muligheten i andre, men det er symptomatisk for denne kampen at vi ikke greier å ta dem når vi ligger tre bak. Nå vet vi hvor nivået ligger, og jentene vet hva som må til for å hevde seg.