Strålende avslutning

 

Norge og Kjetil Strand (bildet) vant andre kamp i gruppespillet i EM mot Russland med 28-24. Et strålende defensivt arbeide i siste kvarter i 2.omgang skal ha mye av æren for de viktige poengene.

De norske gutta ledet 16-13 til pause etter å ha vært i føringen store deler av 1.omgang. En liten periode opplevde vi at en norsk fem måls ledelse ble snudd til 11-10 i Russernes favør. Men Norge beholdt roen, og overtok initativet med ledelse inn mot pause.

 

I 2.omgang opplevde vi en nogenlunde lik situasjon der Norge var i føringen, men hvor Russland i løpet av noen få minutter fikk spist opp det meste av en fire måls ledelse Kjetil Strand og lagkameratene hadde opparbeidet seg.

 

Men igjen kom Norge tilbake, og Robert Hedins menn viste strålende takter det siste kvarteret.

 

Drøyt tre minutter før slutt punkterte Norge kampen med en nydelig flyver fra Lars Erik Bjørnsen som Håvard Tvedten satte i mål til 28-22.

 

Da så russerne ut til å gi opp helt. Med rette.

 

For fra 23-22 til 28-22 leverte Norge et strålende stykke defensivt arbeid, samtidig som det fremover også ble aksepabel uttelling.

 

Russerne scoret kampens to siste mål, og fastsatte resultatet til 28-24.

 

 

Kjempet godt

 

– Dette satt langt inne, og nå føles det godt, sier landslagssjef Robert Hedin, som så sitt lag kjempe godt i 60 minutter.

 

Seieren betyr at Norge har tatt to viktige poeng i kampen om å få med seg poeng inn i mellomspillet.

 

– Vi surrer bort en fem måls ledelse men jobber oss tilbake. Dritkult, utbryter Kristian Kjelling overfor TV2 i etterkant av kampen.

 

Norske mål mot Russland:

Kjetil Strand 4

Kristian Kjelling 8

Håvard Tvedten 4

Børge Lund 1

Lars Erik Bjørnsen 3

Erlend Mamelund 3

Frank Løke 5