Storspill av Runar da serielederen ble grundig slått

Poengdeling i Arendal, tap for Elverum og hjemmeseier i Rema 1000 ligaen

Runar – Kolstad 35-29 (22-11)

Runar fulgte opp statistikken og ledet 6-3 før det var gått åtte minutter av kampen. Serielederen slet med å finne nettmaskene i Sandefjord, og etter bortimot halvspilt omgang stod det 12-3 til hjemmelaget. Kolstad slet med å komme inn i kampen og lagene gikk til pause med 22-11 ledelse til hjemmelaget.

Kolstad kom mer med i andre omgang og fikk inn noen flere mål, og etter 14 minutter var elleve måls ledelse redusert til ni måls ledelse. Men samtidig fortsatte Runar å score og  kort tid etter var ledelsen igjen oppe i elleve mål. Og det såg ut som kampen allerede var avgjort, med en halv omgang igjen. Kolstad fikk pyntet litt på resultatet mot slutten av omgangen, og det hele endte til slutt med 35-29 seier til hjemmelaget.

Bækkelaget – Haslum 31-22 (16-11)

Scoringer til begge lag, 2-2 og «tilbake til start» etter fem minutter. De neste fem minuttene fulgte lagene opp med to scoringer hver og det ble til 4-4. Og slik gikk det utover i omgangen – ingen av lagene fikk helt overtaket. Men mot slutten av omgangen fikk hjemmelaget derimot en liten luke. En luke de holdt, og laget større, til de gikk til pause på stillingen 16-11.

Haslum åpnet andre omgang med to kjappe scoringer og reduserte til 16-13, så til 16-14 før Bækkelaget fikk sin første nettkjenning i andre omgang og økte til 17-14. Etter det sa hjemmelaget takk for følget og ledelsen bare økte og økte utover i omgangen. Før det hele endte  med 31-22 seier til Bækkelaget

Champions League: HC PPD Zagreb – Elverum 30 -27 (13-16)

God start for Elverum – med redning og ledelse. Zagreb utlignet og fikk en mann utvist og Elverum gikk opp til 1-2. Alt i løpet av de fem første minuttene. Tøffe tak i Zagrebs forsvar, og Elverum sine gutter ble innimellom behandlet som filledukker. Det resulterte i straffe og to-måls ledelse til gutta fra Østerdalen. Men to små feil senere og utligning til 4-4 fra Zagreb.

Ved halv tid stod det 6-7 i Elverums favør. Det hele anført av meget gode målvaktsredninger fra Emil Imsgard og godt forsvar og litt hawaii-håndball.

Elverum spilte til tider nydelig håndball, selv om Zagreb gikk opp til 10-9 med ti minutter til pause. Tramp her og tramp der, lagene fulgte hverandre tett mot slutten av omgangen. Men nå med Zagreb ett mål foran. To enkle feil fra Elverum og Zagreb var plutselig foran med tre. Det var de også til pause, 13-16 stod det på tavlen da lagene gikk i garderoben.

Andre omgang startet med straffe-bom (eller Zagreb redning om du vil) fra Elverum, men med retur og noen pasninger så ble det redusering til 16-14. En scoring til hvert lag, en utvisning til Zagreb, en utvisning til Elverum – og slik gikk nå tiden. Avstanden holdt seg «stabil» på tre mål i favør hjemmelaget. Men som alle vet, det snur fort i håndball og vipps så var Elverum ajour. 20-20 etter knapt elleve minutter. Og time-out til hjemmelaget. Noen minutter sener var Elverum i ledelsen, 21-22. Som de deretter økte til 21-23. Fem minutter før full tid gikk hjemmelaget opp i 26-25 ledelse – det gikk mot viktige sluttminutter for Elverum. Elverum kjempet til siste sekund, men oppgjøret endte med tap 30-27.

Europacup playoff: ØIF Arendal – HBC Nantes 30 – 30 (16-16)

Gjestene kom best i gang og med en straffe etter syv minutter ledet de 2-5 foran et fulltallig publikum i Sør-Amfi. Og da tok hjemmelaget time-out. ØIF Arendal brukte time-outen godt og reduserte på kort tid til 5-7. Med litt over halvspilt omgang reduserte ØIF til 9-10, Nantes hadde to mann utvist, rotet i angrep og ØIF Arendal utlignet til 10-10.

Nantes dro igjen ifra, og med fem minutter igjen av omgangen ledet de med tre mål. Feilpasning fra Arendal og feilpasning fra Nantes og utligning til 16-16 fra hjemmelaget. Og pause.

Fire minutter spilt, en scoring til hvert lag og 17-17. Med en straffebom til hjemmelaget kunne Nantes gå opp i 18-20 ledelse. Men også ØIF Arendal kan redde straffe, og hindret at Nantes gikk opp i ny to-måls ledelse – i første omgang. Gjestene fikk ny straffe like etter og dermed stod det 19-21. Uten at spenningen av den grunn forlot kampen. ØIF Arendal jobbet godt, men slet med å komme helt opp i ryggen.

Med fem minutter igjen av kampen fikk ØIF Arendal straffe, Nantes en mann utvist og redusering til 26-28 til hjemmelaget. Ett mål til på hver side – det gikk mot en spennende avslutning. 1 ½ minutt igjen og ØIF Arendal redusering til 28-29. Så fulgte rask scoring fra begge lag og fremdeles var Nantes ett mål foran. Med en ØIF Arendal scoring i «siste sekund» endte kampen 30-30.