Stabæk truet Byåsen

Sanna Solberg (bildet) og Stabæk leverte en strålende forestilling mot Byåsen, og var i store deler av oppgjøret foran i målprotokollen. Også da laget tidvis i de første to tredelene av kampen havnet under, hentet blåtrøyene seg mesterlig inn igjen. Til pause ledet Byåsen 15-14 etter scoring på 7-meter i siste sekund av 1.omgang.

Også i 2.omgang ble det levert mye bra spill fra Stabæk-laget, som med all tydelighet har ambisjoner om å kjempe om medalje i årets Postenliga.

Men etter at landslagsaktuelle Stine Bredal Oftedal hadde utlignet til 25-25 ca 10 minutter før slutt, stoppet det så godt som opp for vertene i Nadderudhallen.

Byåsen gjorde 4 raske mål, og tvang Stabæk til en timeout på 25-29, snaut fem minutter før full tid. Mens Byåsen traff på sine forsøk, opplevde Stabæk-jentene en måltørke med redninger, blokkeringer – og stang ut, mot seg.

Slik ble fasiten også i sluttminuttene for Stabæk, i det Stabæk noterte seg for ikke mindre enn tre skuddforsøk på rad som alle ble reddet eller blokkert.

Byåsens strategiske trener Valeri Putans la timeout kortet i bordet halvannet minutt før slutt, etter at også hans jenter hadde slitt med å få ballen i mål ved et par anledninger i kampens sluttspurt.

Timeouten betalte seg for Byåsen, som scoret to raske mål og fastsatte sluttresultatet til 31-26. På de siste ti minuttene scoret da Stabæk to ganger ved nevnte Stine Bredal Oftedal (25-25 og 26-31).

Stine Bredal Oftedal ble toppscorer for Stabæk med 9 mål, mens Mari Molid (bildet under) ble toppscorer for Byåsen med 8 mål.

(NTH Web.red)