Slo Ukraina 31-29

 

Norge leverte en ujevn og svak kamp mot Ukraina. Men en god sluttspurt sikret Bjarte Myrhol og Norge seieren og dermed to poeng inn i hovedrunden.

Stillestående forsvarsspill hvor Norge ofret for lite i duellene, gjorde at Ukraina gikk til pause med ledelse 16-14. Også fremover manglet de norske gutta det lille ekstra hva tempo og trøkk angår.

 

Ukraina hadde føringen i deler av innledningen av omgangen, før Norge så overtok og på et tidspunkt ledet 10-7. En målløs ni minutter lang periode for Norge fra cirka halvveis i 1.omgang gjorde imidlertid at Ukraina på nytt overtok føringen, og gikk fra 7-10 til å lede 13-10.

 

– Vi må opp ti prosent, kommenterte landslagssjef Robert Hedin til TV2 i pausen.

 

Et lyspunkt var imidlertid strekspiller Bjarte Myrhol som før denne kampen stod uten nettkjenning i årets EM. I løpet av de første tretti minuttene mot Ukraina omsatte Myrhol fire mer eller mindre vanskelige innspill til strålende mål.


«BlokkVatne» skadet

 

Innledningen på 2.omgang ble av det triste slaget. Stian Vatne gikk ned for telling med det som ser ut til å være en alvorlig skade i låret. Situasjonen oppstod da Vatne ofret seg for å ta en retur etter et Ukrainsk angrep. Vi vant ballen, men mistet Stian Vatne for resten av kampen.

 

Stian Vatne (Foto: Handball.no)

 

Rapportene fra det norske støtteappratet tyder på at Stian Vatne har fått en avrivning på baksiden av høyre lår, og trolig er ute en god tid fremover.

 

Spillet bølget frem og tilbake også i innledning av 2.omgang. Norge hentet seg opp fra 14-16 til uavgjort 17-17, for deretter å havne under 17-20 – alt i løpet av seks minutter. På samme måte var vi foran 23-22, for deretter å havne under 23-24, drøye 12 minutter før slutt.

 

Overtok i sluttminuttene

 

De siste 10 minutene virket det endelig som at de norske gutta hadde bestemt seg for å beholde føringen i kampen. Norge gikk mesterlig fra 23-24 til ledelse 29-26, og tvang Ukraina til time out.

 

I løpet av de siste 10 minuttene i 2.omgang våknet også Steinar Ege, og var direkte avgjørende ved par anlednnger med flotte redninger som hindret Ukraina i å spise opp den norske ledelsen helt.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Steinar Ege.

 

Med 14 sekunder igjen å spille tok Robert Hedin en taktisk time out for å få ro i laget før sluttspurten. Norge kunne da kontrollere inn 31-29.

 

– Ingen god kamp, men vi er heldigvis best når det gjelder i sluttminuttene, sier landslagssjef Robert Hedin. Han berømmer blant annet Kjetil Strand for å ha ført an i den nødvendige opphentingen.

 

– Vi kriger og står på til slutt – og vinner, sier Erlend Mamelund. Han avviser imidlertid at gutta undervurderte dagens motstander. Det avviser også Robert Hedin.

 

– Det virket heller som at vi var nervøse i starten av kampen, og bommet også på klare sjanser, sier Hedin.

 

Nå går Norge inn i hovedrunden med to poeng. Kroatia er eneste lag med fire poeng, og dermed ligger alt i Norges hender i kamp mot de øvrige lagene. En seminfinalebillett er derfor fortsatt fullt mulig å ta med seg.

 

Men da må spillet forbedres kraftig i de neste kampene. Det er det ingen tvil om.