SISTE RUNDE

Larvik – Byåsen står på menyen i den siste serierunden i Postenligaen for kvinner der alle kampene spilles lørdag 2.april. Men strengt tatt er det mer spenning knyttet til andre dueller enn fighten mellom Tonje Larsen og Camila Herrem.

Flint Tønsberg – Nordstrand spilles lørdag kl 1600.

Flint jakter to ting. Det ene er poeng for å beholde sluttspillplassen sin. Det andre er revansje etter Nordstrands knepne seier 23-22 i sluttsekundene i det omvendte oppgjøret. Vertskapet vil derfor utvilsomt slåss for poengene her.

Nordstrand håpet på Selbu i kampen mot Sola tirsdag, men opplevde i stedet at Sola vant og satte spikeren i kista for Oslo-laget. For Nordstrand kan med seier her bare komme a-poeng med Fredrikstad på kvalikplassen. Det vil ikke være nok ettersom Fredrikstad har vunnet begge innbyrdes oppgjør.

Stabæk – Fredrikstad spilles lørdag kl 1600.

Silje Solberg (lille bildet t.h.) og enkelte av Stabæk-jentene har fått prøve seg på a-landslaget de siste dagene, og kommer tilbake til Bærum med flusst av inspirasjon. Nå handler det om å spille for æren i den siste kampen, i det Stabæk blir nummer fire uansett utfall her.

Fredrikstad er på kvalikplass men har bare ett og to poeng opp til plassene over. Nedrykk blir det imidlertid ikke i første omgang for FBK. Nå spørs det om motivasjonen vil være nok til å ta poeng i en arena flere har slitt i denne sesongen.

Sola – Vipers spilles lørdag kl 1600.

Sola tok viktige poeng borte mot Selbu sist og kjempet seg dermed opp til 9.plass på tabellen. Opp til sluttspillplass er det bare ett poeng, men marginen ned til kvalik er også like liten. Så her står det om viktige poeng for Sola.

Det gjør det også for Veronica Kristiansen (lille bildet t.h.) og Vipers, som innehar nettopp den siste sluttspillplassen før duellen i Åsenhallen denne lørdagen. Begge lag har med andre ord en solid dose med motivasjon til å kjempe om viktige poeng her.

Levanger – Selbu spilles lørdag kl 1600.

Levanger er på 6.plass foran denne kampen, og trenger poengene for å sikre plasseringen på midten av tabellen. Ned til Sola som er nr 9 før denne runden er det bare to poeng. Sola har vunnet begge innbyrdes mot Levanger og vil dermed være foran om de to ender poengmessig likt.

Selbu rykker ned og står bare med 5 poeng på de 21 kampene som er unnagjort. Om poengfangsten blir større før Postenligaen avsluttes lørdag ettermiddag er kanskje tvilsomt. For Trønderhallen har vist seg som en vanskelig arena å ta poeng i siste del av sesongen.

Storhamar – Tertnes spilles lørdag kl 1600.

Anja Edin (lille bildet t.h.) og Storhamar blir nummer fem uansett hvordan den siste runden utarter seg. Poengtrekket før sesongstart samt åtte tap i løpet av sesongen har gjort det umulig å kjempe både om tredje og fjerde plass, selv om man lenge var en reell trussel mot nettopp Tertnes og Stabæk i kampen om plassene bak «de to store».

På motsatt banehalvdel står da Tertnes, som har fått bronsemedaljer rundt halsen allerede, og som dermed blir nummer tre på tabellen i Postenligaen. Dermed handler det kun om ære og prestisje for de to lagene i Prestrudhallen denne lørdagen.

Larvik – Byåsen spilles lørdag kl 1600.

Møtet mellom en og to runder av Postenligaen 2010/2011, og her handler det også bare om prestisje i det plasseringen på tabellen er avgjort før møtet i Arena Larvik.

Etter kampen deles gull og sølvmedaljene ut, og kvartfinalene i sluttspillet skal trekkes. Publikum i Larvik får dermed mer enn bare en kamp å se frem mot denne lørdagen.

Postenligaen skal avsluttes med stil, og DU bø ta turen til nærmeste arena for å oppleve det hele på nært hold.

(NTH Web.red)