• Foto hentet fra Fold St.Hallvard sin Facebook side

Sesongens andre seier til Fold St.Hallvard

Det ble et jevnt og spennende oppgjør i Rykkinhallen i kveld

Det stod 11-11 til pause og det ble 24-23 til hjemmelaget i siste sekund

Kampen startet med straffebom for hjemmelaget og stangskudd for bortelaget. Før hjemmelaget satte kampens første mål etter drøyt 1 ½ minutt. Neste straffekast til Fold St.Hallvard fant derimot veien inn bak Runar sin målvakt og 2-0 til hjemmelaget inkl kampens første to-minutter. Til bortelaget. Et bortelag som i undertall reduserte til 2-1.

Hjemmelaget kom best i gang i kampen, og med en strafferedning etter knappe 6 minutter ledet Fold St.Hallvard 5-2. Men Runar ville på ingen måte stå og se på at hjemmelaget fikk dra ytterligere ifra og med to raske kontringsmål reduserte de til 5-4. Da tok Robert Hedin og Fold St.Hallvard benken time-out. Etter knappe 8 minutter av kampen. For deretter å se Runar Sandefjord utligne til 5-5.

Utvisningene «haglet» til gjestene i løpet av de ti første minuttene, med tre i tallet. Og med spill på grensen til passivt unngikk de at Fold fikk luke og det stod derfor «bare» 7-6 til hjemmelaget etter halvspilt omgang.

Robert Hedin snakket på seg en to-minutter og dermed en utvisning på hjemmelaget. Sander Heiern i Fold målet reddet «den ene straffen foran etter andre» (i tillegg til en flere 100% redninger) og holdt hjemmelaget godt inne i kampen utover i omgangen. Men han greide ikke hindre at Runar utlignet til 9-9 med ti minutter til pause. Kampen var preget av «måltørke» de siste minuttene av omgangen, det ble bare scoret 4 mål de siste ti minuttene før pause. Og lagene gikk til pause med 11-11.

Andre omgang startet med to «resultatløse» minutter før Runar gikk opp til 11-12 og så til 11-13. Og for første gang i kampen var gjestene foran med to. Før en feil hos Fold gav Runar en kontringssjanse og dermed la de på til 11-14. Først 6 ½ minutt ut i omgangen fikk Fold St.Hallvard sin første nettkjenning i andre omgang og reduserte til 12-14. Med ytterligere scoringer fra begge lag var resultatet utlignet til 15-15 etter ti minutter. Og fremdeles stor spenning i kampen, som med halve omgangen igjen fremdeles var uavgjort, 16-16. Deretter bommet Runar på en straffe før Fold scoret på sin neste sjanse og det stod 17-16 til hjemmelaget. Men det tok ikke lang tid før utligningen til 17-17 var et faktum.

Lagene fulgte hverandre som skygger utover i omgangen. Og med knappe fem minutter igjen å spille utlignet hjemmelaget til 21-21 på straffe. Bare minuttet senere var det ny utligning, nå til 22-22. Litt Hawaii-håndball på stillingen 22-23 og to minutter igjen av kampen – og ny utligning til hjemmelaget. Og absolutt fremdeles stor spenning i kampen. 40 sekunder igjen å spille, Fold erobret ballen og fosset i angrep. Med 17 sekunder igjen la Fold time-out kortet for å avslutte jakten på sesongens andre seier. Og i kampens siste sekund satte hjemmelaget inn 24-23 og sesongens andre seier var et faktum.