Seks kamper onsdag

Det spilles i alt fire kamper i Postenligaen kvinner og to kamper i Postenligaen herrer onsdag.

I vår gjennomgang av onsdagens meny lar vi damene få rangen.

Nordstrand – Stabæk spilles kl 1800.

To kamper før slutt, hvor dette altså er den første av de to gjenstående, er Nordstrand fortsatt på nedrykksplass. Opp til kvalik er det ett poeng, mens sikker plass pr i dag er to poeng unna for Nordstrand og Else Marthe Sørlie Lybekk (store bildet).

Stabæk kjempet lenge om bronsen, men har måttet innfinne seg med en 4.plass for øyeblikket, og der er marginen ned til Storhamar på tre poeng. Nå er målet for bæringene å holde seg på fjerdeplass, for dermed å unngå Larvik, Byåsen og Tetnes i en kvartfinale i sluttspillet.

Fredrikstad – Larvik spilles kl 1800.

FBK-jentene har spilt inn 14 poeng på sine 20 første kamper, og har da ett og to poengs margin ned til henholdsvis kvalk og nedrykk. Samtidig er den siste sluttspillplassen bare to poeng unna, så FBK kjemper definitivt om viktige poeng i flere sammenhenger.

Om det blir poeng her er vel imidlertid usikkert, for Fredrikstad tar i mot Larvik, som i helgen leverte en strålende seier borte mot Gÿör. Gullet er allerede sikret, og nå er målet å gå samtlige 22 kamper uten poengtap. Det skulle det ikke forundre oss om Nora Mørk (lille bildet t.h.) og resten av Larvik klarer.

Tertnes – Levanger spilles kl 1800.

Bronsen er sikret, sølvet er uoppnåelig. Det er fasit for Tertnes, som likevel ønsker å avslutte sesongen med stil. Sist ble det imidlertid bare uavgjort 24-24 borte mot Sola, og spørsmålet er om Tertnes dermed har avsluttet sesongen allerede.

Sara Andersson (lille bildet t.v.) og Levanger er på 6.plass med 4 poeng ned til kvalikplassen. Noen farefor lagets eksistens i Postenliagen er det dermed ikke. Men at Levanger vil kjempe for poeng som sikrer posisjoneringen i sluttspillet ytterligere det er ingen tvil om.

Byåsen – Storhamar spilles kl 1800.

Byåsen vil gjerne avslutte sesongen hva hjemmekamper angår med stil, selv om sølvet er sikret og gullet ikke vil være mulig å ta. Sist ble det poeng med 22-19 seier i den meget tøffe bortekampen mot Levanger.

Storhamar er tre poeng bak fjerdeplassen som vil sikre seeding i sluttspillets kvartfinaler, og hvileskjær er derfor fy-fy for Hamar-laget. Hadde motstanden vært en annen ville det vært fristende å gi Betina Riegelhuth (lille bildet t.h.) og Storhamar et klart tips basert på motivasjon. Men så var det Byåsen da…

Så til herrenes to kamper denne onsdagen.

Stord – Elverum spilles kl 1830.

«Det er ingen selvfølge med seier mot Stord» sier Elverum selv i forkant av kampen, Det har onsdageng gjester helt rett i, for her er det motivasjon i begge ender av banen.

Tre kamper gjenstår i Postenligaen, og Stord er poengmessig likt med kvalikplassen og har ett poeng opp til trygg grunn. Vertene vil derfor kjempe med nebb og klør. Men kjempe vil også Elverum, som har tre poeng opp til guttet og Drammen bak seg på like mange poeng.

Trolig blir det en tett duell for Christian Berge (lille bildet t.h.) og hans elever i Stordhallen.

ØIF Arendal – BSK/NIF spilles kl 1900.

Begge lag slikker sine sår etter braktap sist, og ønsker å reise seg i denne. ØIF gikk på en real blemme med 22-41 mot FyllingenBergen, mens BSK/NIF måtte se Haslum juble for 40-24.

ØIF kjemper fortsatt hardt for å få fjerdeplassen i årets seriespill, mens BSK/NIF teoretisk kan bli alt fra nummer 6 til 9 på tabellen avhengig av utfallene i de resterende kampene. Spørsmålet er om Sondre Paulsen (lille bildet t.h.) og ØIF reiser seg, eller om det er BSK/NIF som får revansje.

(NTH Web.red)