Revansje mot Sverige

Norge åpnet GF World Cup med tap mot Romania tirsdag. Mot Sverige ble det revansje, både i form av oppreisning i turneringen, og i forhold til tapet mot svenskene i Larvik i sommer.

Onsdag ble beholdningen 50 solide minutter, der de 20 første i 1.omgang og hele 2.omgang definitivt får godkjent. Laget falt litt i de siste minuttene av den første halvtimen, og gikk fra å lede deler av omgangen med 10 mål til å lede med fem, 16-11, til pause.

Men i andre omgang holdt laget trøkket oppe fra start, og var til stadighet både 8, 9 og 10 mål foran.

Til slutt endte det med norsk seier 31-23.

– Vi skaper mer spill og er mer målfarlige i angrep mot Sverige enn vi var mot Romania, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson. Landslagssjefen innrømmer imidlertid at laget har mer å gå på.

Hergeirsson får støtte av Grom Hammerseng.

– Før kampen mot Sverige pratet vi om å være mer direkte, og sette fokus på angrepsspillet, og det lykkes vi med, sa Hammerseng til TV2 etter kampen.

Norges mål mot Sverige: Marit Malm Frafjord 7, Linn-Kristin Riegelhuth 5, Ida Alstad 3, Tonje Nøstvold 4, Gro Hammerseng 3, Tine Rustad Kristiansen 2, Mari Molid 2, Camilla Herrem 2, Heidi Løke 1, Ana Edin 1, Linn Jørum Sulland 1.