• Foto: Tarjei Sel, Jærbladet

Revansje mellom de 7 fjell

FyllingenBergen – Nærbø: 27-28

Skrevet av Nærbø

En stor blå kontigent Nærbøsupportere tok imot sine spillere før kampstart i Fana Arena, klar til å hjelpe de blå og hvite med å ta med poengene hjem til Jæren.  Med tanke på fjorårets oppgjør mot FyllingenBergen ante vi at det kunne bli tett og tøft hele veien, noe som skulle vise seg å stemme ganske godt.

Den første halvdelen av kampen var jevnspilt uten det helt store angrepsspillet. Begge lagt spilte tøft i forsvar som resulterte i flere utvisninger før det var gått 20 minutt.  Lagene fulgte hverandre tett frem til 7-7, så begynte det å kladde skikkelig i angrep for våre gutter. Flere angrep ble avblåst for brøyt, FyllingenBergen satt sine skudd og begynt å dra fra.  Mike legger timeout-kortet på stillingen 13-9 og beskjed er klar fra trenerteamet: Ro ned hodet, hold avstand til forsvaret og kom i fart!

FyllingenBergen setter enda et mål til 14-9 før Nærbø begynner opphentingen – i samme periode får Mike rødt kort uten at vi helt fikk med oss hvorfor. Men nå våkner spillerne litt og ledelsen til hjemmelaget krymper sakte, men sikkert. Lagene går til pause med 3-måls ledelse til FyllingenBergen 14-11. Mye av æren for at avstanden ikke ble større skal Vegard ha etter en solid omgang mellom stengene!

2.omgangs første mål settes av Sindre som virkelig våknet til de siste 30 minuttene. Det kjempes og slåss i begge forsvar, men Nærbø setter flere baller bak keeper enn FyllingenBergen og etter 12 minutter spilt leder bortelaget for første gang. Ledelsen øker til 3 mål før FyllingenBergen knapper innpå og det er uavgjort igjen.

Der står kampen og vipper, mellom uavgjort og Nærbøledelse, før FyllingenBergen tar tilbake ledelsen med 6 minutter igjen å spille. Den ledelsen får de beholde i sånn ca. 10 sekund før Ole utligner fra strek , Halvor-Elias redder FyllingenBergens skuddforsøk fra kant og Tord  sin suser av et underarmsskudd sørger for ett-målsledelse igjen like etterpå. Stillingen er 26-27.

To minutter senere, det står fortsatt 26-27 på klokka før hjemmelagets beste , Sindre André Aho, utligner nok en gang etter sitt 10. mål for dagen. Det spilles tøft i forsvar, FyllingenBergen får sin sjette utvisning og Nærbø blir tildelt 7 meter med 90 sekunder igjen.  Hele Nærbøkolonien på tribunen holder pusten når Andreas går frem og jubler tilsvarende når ballen settes trygt i mål – 27-28.

Hjemmelaget jager utligning i det siste spilleminuttet, men avblåses for teknisk feil. 10 sekunder igjen, Nærbøbenken tar time-out og gir sine siste beskjeder. Kampen blåses i gang igjen, FyllingenBergen står høyt for å prøve å snappe ballen, men lykkes ikke. Nærbø kan juble for 2 bortepoeng og revansje for det sure ettmålstapet i fjorårets sesong.

Med totalt  4 gule kort, 9 utvisninger og et direkte rødt kort ble det virkelig en kamp der #blodsnåttogjuling ble gitt for å ta med seieren hjem. Takk for supporten fra de ca. 100 blå på tribunen, dere var virkelig med å #settenærbøpåkartet

Sindre Heldal blir vår toppscorer i dag og kåres til Nærbøs beste spiller med sine fem mål.

 

Les hva FyllingenBergen skriver om kampen her:

FyllingenBergen-Nærbø, Eliteserien Menn > Kamprapport