Overlegen seier

Danskene var nok i flertall på tribunen, og de var da også best på å synge nasjonalsangen. Men da den virkelige kampen startet var det ingen tvil.

Norge startet med å lede 5-0, og tvang Jan Pytlick til en tidlig timeout for å forsøke å rette på sakene.

En viss mulighet hadde da kanskje Danmark også når pauseresultatet «bare» var 14-10 i norsk favør.

Men om det var noen tvil før pause, ble den etterhvert feid til side i 2.omgang. Thorir Hergeirssons utvalgte briljerte med å knuse erkerival Danmark med 29-19.

Dermed er Norge klar for en ny skandinavisk duell i selve EM-finalen søndag, i det Sverige slo Romania i sin semifinale.

– Noe av det råeste jeg har vært med på, sier lagkaptein Gro Hammerseng (bildet) om triumfen mot Danmark, til TV2 etter duellen. Hammerseng legger til: – Helt fantastisk!

En betegnelse som godt kan brukes om Norges forsvarsspill i kampen også. For det var der grunnlaget ble lagt.

Nå gjelder det bare å legge et tilsvarende grunnlag og feie Sverige av banen søndag. Sverige har vist gode takter, og vi er selvsagt klar over at Norges skalp er blant de blågules triumfer de siste dagene.

Men i en EM-finale når det virkelig gjelder, ja da er det da virkelig Norge som skal være best!

Danmark og Romania møtes i bronsefinalen i forkant av EM-finalen i «bank boxen» i Herning.

Linn Jørum Sulland ble toppscorer for Norge med 7 mål i sin første kamp i EM. Øvirge målscorere mot Danmark: Gro Hammerseng 5 mål, Heidi Løke 5 mål, Tonje Nøstvold 4 mål, Marit Malm Frafjord 2 mål, Tonje Larsen 2 mål, Karoline Dyhre Breivang 2 mål, Ida Alstad 1 mål og Camilla Herrem 1 mål.