Og der var jentene igang med Japan VM

Oppskriftsmessig seier til de Norske jentene i åpningskampen i VM.

Oppvarming til Norge sin åpningskamp i VM ble å se kampen mellom Nederland og Slovenia. Den første kampen i Norges gruppe gikk allerede kl 06:00 (norsk tid) og den endte det med 32-25 seier til Serbia. Hvem de spilte mot? De møtte Angola i det som var første kamp i gruppe A. Og dagens store overrraskelse ble vel at Nederland tapte for Slovenia.

Det ble en strålende åpning på kampen fra Norge sin del, både angrepsspill og målvaktsspill. Scoring fra Kari Brattset, strafferedning fra Silje Solberg og scoring fra Sanna Solberg. Og alt det i overkant av 1 ½ minutt.

Cuba fulgte de norske jentene de første åtte minuttene av kampen. Men i løpet av to minutter løp Norge fra 4-3 til 8-3 og Cuba la time-out kortet. Uten at det så ut til å ha nevneverdig effekt, for de norske jentene økte raskt til 10-4.

Sammen er Emilie Hegh Arntzen og Heidi Løke dynamitt. Innspill fra Emilie gikk rett i klypene til Heidi og derifra rett i mål. Før kaptein Stine Bredal Oftedal  Herremøkte til 13-5 og Camilla kontret inn 14-5. Da var omgangen halvspilt.

Moa Høgdal fikk sin mesterskapsdebut da hun kom inn drøyt 16 minutter ut i kampen og omtrent samtidig fikk Emilie Hegh Arntzen sin første «mesterskapstrøkk» og måtte ut å ta en pause.

De norske jentene fortsatte å spille «sitt eget spill»; kontringer, scoringer, etablert angrep, klasseinnspill til strek, målvaktsredninger og godt forsvarsspill.

Alt i alt kan første omgang oppsummeres med åtte «rolige» startminutter før det fulgte 22 minutter der det meste gikk som Norge ville.  Til pause stod  det 25-9 til de norske jentene.

Cuba åpnet best etter hvilen og «ledet» 1-2 etter tre minutter. Men det var før Sanna Solberg satte inn sin femte scoring og Norge økte ledelsen til 27-11. Etter en strålende dobbelredning fra Silje Solberg fikk Andrea Austmo Pedersen sin mesterskapsdebut i det norske målet, og Norge ledet 28-11.

Først etter ti minutter fikk Cuba sin tredje scoring i andre omgang. På samme tid hadde Norge puttet syv baller bak den Cubanske målvakten, og stillingen var komfortabel 33-12 til de norske jentene. Nå var det bare spørsmål om hvor stor seieren kom til å bli. Ikke bare «utespillerne» tok tak, men også mesterskapsdebutanten i mål gjorde sine saker godt og gjorde kampen vanskelig for de cubanske jentene.

Alle de norske jentene var på banen, alle de norske jentene gjorde det de skulle. Målvaktene reddet «det meste» og samtlige utespillere noterte seg for scoringer. Det er vanskelig å gjøre det bedre enn dette i en åpningskamp i VM. En åpningskamp som endte med småpene 47-16 til det norske jentene.

Camilla Herrem ble fortjent kåret til «Player of the match». Nå venter en dags hvil før jentene møter Slovenia 02.desember.