Mari Molid imponerer

Mari Molid leverte varene da Norge sleit mot Russland i GF World Cup.

Russland var det klart beste laget i første omgang, og Norge lå bakpå med både fem og seks mål flere ganger i den første halvtimen. Etter 25 minutters spill stod det 14-8, og mange mente løpet var kjørt for Norge, som rotet i angrep.

Men Mari Molid ville det annerledes. Hun spiller for en EM-plass, og tok ansvar og startet opphentingen.

8-14 ble til 11-14 ved pause, og deretter 13-14 i løpet av kort tid i 2.omgang. I hele denne perioden var Molid en særdeles viktig aktør. Ungjenta scoret noen mål selv, la opp til flere, og bidro med solid forsvarsarbeid i tillegg.

Trøkket fra de norske jentene fortsatte ut over i 2.omgang, og det stod til slutt 30-21 til Norge i det som etterhvert har blitt et prestisjeoppgjør mellom to av verdens beste nasjoner.

– Vi fikk bevist at de er viktigst å lede når kampen er slutt. Vi er mest opptatt av at vi får til det vi trener på, selv om vi ikke lykkes med en gang. Selv da det buttet i denne kampen var vi nære ved å få det til. Heldigvis løsnet det fordi vi var tålmodige. Vi må være solide i forsvar for å skaffe oss tryggheten vi trenger, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 Zebra.

Norges mål i kampen: Camilla Herrem 6, Mari Molid 5, Heidi Løke 4,  Marit Malm Frafjord 3, Gro Hammerseng 3, Linn Jørum Sulland 3, Linn-Kristin Riegelhuth 3, Nora Mørk 2, Ida Alstad 1.