Levanger justerer

Poengfangsten har vært relativt skral, og flere kamper er tapt med knapt margin. Nå har Levanger-trener Ágúst Jóhannsson (bildet) og Olympiatoppen i samarbeid kommet frem til justeringer av opplegget for klubben.

Det skriver TrønderAvisa.

To bortekamper gjenstår før EM-pausen for Levanger (Storhamar og Byåsen), og i den EM-pausen skal tiden brukes godt.

Bedre periodisering og intensitetsstyring i treningsarbeidet er hovedingrediensene i oppskriften som skal få LHK-skuta på rett kjøl igjen. Fysiske tester viser en liten nedgang både på maksimalt oksygenopptak og sprinttester. Det betyr ikke nødvendigvis at spillerne er i dårlig form eller dårlig trent, men det kan være en av årsakene til at spillerne sliter med å holde fokus kampen igjennom, skriver TrønderAvisa.

– Trenerteamet og andre ressurspersoner i og rundt klubben holder nå på å gjennomarbeide treningsplanene. Vi må ha bedre periodisering og intensitetsstyring i treningsarbeidet. I praksis betyr det mer variert trening, samt bedre individuell tilrettelegging og oppfølging. Nøyaktig hvordan dette blir vet vi neste uke når vi har gjennomført spillersamtaler. Det er også viktig med god informasjon i treningsplanene, noe som gjør at alle stiller bedre forberedt til hver trening, sier sportslig leder Lars Moe til TrønderAvisa.

– Alle skal bli bedre

Den siste uka har spillerne og ledelsen i Levanger Håndballklubb gjennomført en rekke samtaler og møter.

– Vi har lagt et løp der alle skal bli bedre. Det gjelder både spillerne, ledelsen og støtteapparatet, fortsetter Moe.

Teambuilding skal og må prioriteres, og ledelsen og spillergruppa har utfordret hverandre til å komme med innspill til samlende aktiviteter. De skal dessuten opprettes en egen «kommunikasjonsplattform» mellom spillerne og trenerteamet. Dette for å sikre best mulig oppfølging.