Knepent Elverum-tap

Det er kamp om medaljene i Postenligaen herrer. For Elverum endte onsdagens runde med de verst tenkelige utfallene.

Vi tar for oss fakta fra de tre kampene der topplagene har vært involvert i dagens runde i Postenligaen.

ØIF Arendal – Elverum 23-22

Lars Nordberg (bildet over) og Elverum kjempet som løver utover i kampen i Nedeneshallen, men måtte til slutt innse at det var vertene som fikk poengene i den meget viktige duellen.

Vertskapet var i føringen 14-10 til pause, og det er grunn til å tro at Christian Berge gav sine Elverum-elever en liten lekse i garderoben. 2.omgang ble for Elverum sin del en bedre opplevelse, Elverum hentet seg da også inn og var foran med 22-21 snaut fem minutter før slutt.

To ØIF-mål i sluttminuttene snudde imidlertid resultatet til en knapp hjemmeseier 23-22 foran 758 tilskuere.

Toppscorer ØIF: André Jørgensen, 6 mål.
Toppscorer Elverum: Andre Lindboe, 6 mål.

Viking – Drammen 33-39

Tilskuerne i Stavanger idrettshall ble vitne til et relativt målrikt oppgjør i Postenligaen der Drammen var foran med tre mål, 21-18, etter halvspilt kamp.Viking kom etterhvert bare et mål bak på stillingen 23-24, men maktet aldri å ta seg forbi gjestene.

I stedet dro heller Drammen i fra, og skaffet seg to meget viktige poeng i kampen om gullet i årets jevne Postenliga.

Toppscorer Viking: Joar Gjerde, 10 mål.
Toppscorer Drammen: Jan-Richard Lislerud-Hansen (lille bildet t.h.), 8 mål.

Haslum – FyllingenBergen 35-28

Erlend Mamelund (lille bildet t.v.) var som vanlig toneagivende offensivt for Haslum med 11 mål, og bidro sterkt til at bæringene trygget serieledelsen med seier 35-28 mot FyllingenBergen onsdag kveld.

FyllingenBergen, som kjemper om den viktige 4.plassen, hang imidlertid god med i kampen. Etter den første halvtimen var Haslum bare to mål foran, 17-15, i Nadderudhallen.

I 2.omgang gikk imidlertid Haslum ut og økte forspranget til 19-15 i løpet av kort tid, og derfra og ut var seieren i realiteten aldri truet for Mamelund &co. FyllingenBergen kom på det nærmeste bare to mål bak igjen, men klarte ikke å hente inn hele forspranget til vertene.

Toppscorer Haslum: Erlend Mamelund, 11 mål.
Toppscorer FyllingenBergen: Kristian Bjørnsen, 10 mål.

Med Haslum og Drammen seier i respektive kamper, og tap for Elverum i bortemøtet med ØIF, har Haslum trygget sin serieledelse samtidig som Elverum og Drammen er poengmessig likt på tabellen.

(NTH Web.red)