Klubbene tar utfordringene

Robert Hedin uttrykker overfor TV2 bekymring for nivået når flere landslagsprofiler nå vender tilbake til norsk klubbhåndball. Christian Berge (bildet over) i Elverum, ber om tid og tillit.

Landslagstroppen til kvalifiseringskampene som ble spilt i Nederland (onsdag) og som spilles i Trondheim, mot Hellas lørdag, inneholder langt flere spillere med basis i norske klubber enn tilfellet var for bare kort tid siden.

Skal Norge holde et fortsatt høyt nivå, er vi avhengig av at de landslagsaktuelle spillerne får gode treningsforhold. Flere av klubbene har allerede tatt tak i utfordringene, og Robert Hedin har også sett det.

Bedre liga

– Jeg vet nå at klubber med landslagsspillere som Haslum, Arendal og Viking får til formiddagstreniger.  Jeg håper inderlig at Elverum også får til det samme, sier Hedin til TV2, og legger til:

– Ligaen kommer til å bli bedre enn noensinne, men vi står ved et kritisk veiskille i den norske Postenligaen. Følge de ikke opp og satser profesjonelt så har vi ingen sjanse mot de andre landslagene.

Elverum-trener Christian Berge tar utfordringen fra Hedin, men mener landslagssjefen ikke bare må telle antall treninger og treningstimer, men også se på intensisteten og innholdet i treningene.

Berge snakker i følge Østlendingen av egen erfaring, der han i utenlandske klubber trente flere timer, men ble dårligere trent fordi mye av treningene bestod av taktikk.

Høyere nivå

Selv mener Christian Berge at nivået på norsk håndball har blitt betraktelig mye bedre bare på de tre årene han har vært Elverum-trener.

– Og det er positivt. De unge talentene som er i klubbene i dag får mye bedre matching enn de gjorde for bare få år siden. Det skal man ikke glemme, sier Elverum-treneren.

Også Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno (bildet under) tar i følge Østlendingen utfordringen fra Robert Hedin, og mener mye er gjort allerede.

– Dagens unge talenter får mye bedre matching. Selvfølgelig er det et mål å få flere profesjonelle spillere, men med kvalitetsheving her hjemme, er det flere som må opp på et høyere nivå for å prestere. Dette blir litt som med høna og egget. Hva kommer først?, spør Skarpsno.

Skarpsno legger også til at hans egen klubb, trippel-vinner Haslum fra foregående sesong, allerede har et høyt antall treningsøkter.

– I Haslum trener vi ni økter i uka, og jeg skal like å se den proffklubben som ligger så veldig mye over det. Problemet er at vi trener så mye i tillegg til at spillerne har skole og jobb. Det går selvfølgelig utover restitusjonen. Jeg kjemper beinhardt for at vi skal få bedre økonomi til å utvikle det sportslige, men det er et tøft marked, understreker Skarpsno overfor Østlendingen.

Prat med oss

Både Skarpsno og Berge, som altså representerer lag som tok medaljer i Postenligaen og som har flere landslagsaktuelle spillere i sine staller, er også klare på en ting.

– Vi er enige med Hedin i mange av utfordringene, men for fremtiden må dette kommuniseres på en annen måte. Hedin er hjertelig velkommen til å ta slike ting direkte med oss som trenere, og ikke via media, er tilbakemeldingene fra de to trenerne.


(Foto: Ole Walter Sundlo)

(NTH Web.red)