Hjemmeseier, hjemmeseier og hjemmeseier

God andreomgang av både Drammen og Elverum sikret hjemmeseier for begge to

Drammen – Bækkelaget 30-29 (13-17)

Ett minutt spilt, og standarden var satt? Ledelse til hjemmelaget og utvisning til bortelaget. Ved passerte fire minutter hadde Drammen mer en doblet ledelsen – etter en del misbrukte sjanser fra begge lag. Det gikk nærmer 5 ½ minutt før gjestene fikk sin første nettkjenning og reduserte til 3-1. Deretter gikk det noen raske minutter og Bækkelaget utlignet til 3-3 før Drammen på nytt gikk i ledelsen og Bækkelaget utlignet til 4-4. Og slik fortsatte det. Først med Drammen scoring, etterfulgt av  Bækkelaget som raskt gikk i angrep og (ofte) med påfølgende scoring.

Med ti minutter til pause ble to Drammen-spillere utvist og «lett ledelse», både 10-11 og 10-12 til Bækkelaget. Med fullt hjemmelag var det tilbake til «ett mål her og ett mål der», og de gikk til pause på stillingen 13-17 til bortelaget. En ledelse de opparbeidet seg i en periode med flere Drammen-utvisninger

Drammen kom godt i gang i andre omgang og etter knappe fem minutter hadde de redusert til 18-20. Kampen fikk nytt liv da Drammen reduserte til 21-22 og temperaturen steg enda noen hakk da de utlignet til 22-22. Og plutselig ledet Drammen 25-22. Fem minutter før slutt var det fremdeles stor spenning i kampen da Bækkelaget utlignet til 27-27. Etter en spennende og tett avslutning endte kampen med hjemmeseier 30-29.

 

Kolstad – Haslum 34-28 (18-14)

Lagene startet omtrent like godt og Kolstad utlignet til 3-3 på straffe etter fem minutter av første omgang. Kolstad fulgte opp med to raske scoringer og gikk opp i 5-3 ledelse. Utover mot halvspilt omgang var hjemmelaget i føringen med ett og to mål.

Avstanden ble sakte, men sikkert større i Kolstads favør, og bare minutter før pause ledet de 17-12. Da pausesignalet gikk viste måltavlen 18-14 til serielederen.

Åtte minutter ut i andre omgang hadde begge lag scoret fire ganger og avstanden var fremdeles på fire mål. Kolstad hadde kontroll på kampen, som til slutt endte med 34-28 seier.

 

Elverum – Follo (14-15)

Med fem minutter på klokka stod det 2-3 i gjestenes favør i Terningen Arena. En ledelse som de like godt økte til både 2-4 og 2-5. Et godt jobbende Follo lag økte til 3-7 etter ti minutters spill. En utvisning til Follo, to redusering til Elverum, først en på straffe og så en fra kanten gav redusering til 5-7 til hjemmelaget. Tålmodig angrepsspill fra Follo, men redning fra Elverum. Kontring og ny redusering. Og plutselig var hjemmelaget kun ett mål bak – før gjestene igjen la på med ett til mål, og på nytt ledet med to. Det hele anført av en meget god målvakt hos Follo.

Elverum virket ikke helt på, og med ti minutter til pause ledet Follo 8-11. Da lagene gikk til pause var Elverum imidlertid oppe i ryggen på Follo igjen, og stillingen var 14-15 til gjestene.

Siste omgangen var åtte minutter gammel da hjemmelaget for første gang ledet med to mål for så å legge på til tre måls ledelse. Og Follo tok time-out på stillingen 21-18.

Elverum våknet, og på drøye 15 minutter gikk de fra 14-15 til 26-19. Kampen var snudd og det gikk i full fart mot hjemmeseier. Det som startet heller dårlig for hjemmelaget endte til slutt med en komfortabel  36-25 seier.