Gode publikumstall

Syv klubber i Postenligaen damer og seks klubber i Postenligaen herrer kan vise til økt publikumstall så langt i sesongen, sammenlignet med hele foregående sesong.

Et par av klubbene i for hvert kjønn har i tillegg et omtrent likt besøkstall.

Tertnes er laget med størst økning i besøkstallene, uansett kjønn, når vi ser på lagene som også spilte i Postenligaen sist sesong.

Bergenserne kan glede seg over et snitt på 1289 tilskuere så langt i sesongen, mot 609 tilskuere i snitt på hjemmekampene i 2009/2010 sesongen. Det betyr en økning på ca 112 prosent.

Det bør imidlertid legges til at Tertnes har hatt gleden av å gjennomføre en håndballgalla sammen med herrelandslaget. Dette har bidratt til mye av økningen.

Også på herresiden er det i Hordaland man har best besøk så langt. FyllingenBergen kan vise til 717 i snitt så langt i denne sesongen, mot 529 for 2009/2010 sett under ett. Det er en økning på ca 35 prosent.

Nykommerne

Blant de nyopprykkede lagene hvor man altså må sammenligne tallene med fjorårets spill i den noe mindre attraktive 1.divisjon, er Viking publikumsvinneren på herresiden. Siddisene har økt fra 360 til 1053 tilskuere (+ 192,5 %).

«Vinneren» blant de nyopprykkede lagene er imidlertid Flint Tønsberg sine håndballdamer. Mens 215 tilskuere så laget spille i snitt på hver hjemmekamp i 2009/2010 sesongen, er tallet til nå i 2010/2011 sesongen 637.

Det gir Flint en økning på 196,3 prosent.

Publikum skal glede seg

– Norsk Topphåndball og klubbene jobber kontinuerlig for å forbedre publikums opplevelse i hallen. En egen publikumsundersøkelse som nylig er gjennomført i flere av klubbene, og som resten av klubbene sluttfører nå, skal gi oss forutsetning for å ta tak i forbedringspotensialet, sier markedansvarlig Hein Barthold i NTH.

Målet er å få publikum til å glede seg til å komme tilbake neste gang laget spiller kamp.

(NTH Web.red)