God kamp

De norske gutta tapte mot regjerende verdensmestere Frankrike, men leverte likevel en godkjent kamp. Denne gangen fikk Espen Lie Hansen (bildet) sjansen fra start, og markerte seg umiddelbart med seks flotte mål i 1.omgang.

Lie Hansen var en viktig årsak til at Norge var så nær som 11-12, etter å ha vist meget godt spill i store deler av omgangen. Imidlertid raknet det litt på slutten av den første halvtimen, og Frankrike straffet Norge for tekniske feil.

Til pause viste tavla da 17-14 i Frankrikes favør.

I 2.omgang var det Frankrike som åpnet best, og som på meste var oppe i 26-17. De norske gutta tok tak, og spiste opp mye av forspranget igjen. 23-26 stod det før Frankrike etter en 12 minutter lang måltørke fikk satt ballen bak Steinar Ege på nytt og økte til 27-23.

Noen fare for Frankrikes seier var det strengt tatt aldri i 2.omgang. Men mye av det Norge viste, er det grunn til å være stolt av.

Vi tør påstå at 26-31 er et hederlig tap.

– Fantastisk innsats, sier Robert Hedin, som likevel må innse at dårlig forsvarsspill i deler av innledningen i 2.omgang ødela litt for Norge.

– Utrolig moro å spille mot Frankrike slik, og gøy å få sjansen fra start, sier Espen Lie Hansen til TV2 etter kampen.

– Nå går vi på banen for å vinne mot Tyskland tirsdag, sier Vegard Samdahl.

Lie Hansen ble toppscorer for Norge med sine 8 mål. Øvrige norske mål mot Frankrike: Frank Løke 1, Lars Erik Bjørnsen 2, Bjarte Myrhol 3, Børge Lund 1, Håvard Tvedten 1, Christoffer Rambo 2, Kristian Kjelling 2, Vegard Samdahl 3, Einar Sand Koren 3.

 

(NTH Web.red)