God Håvard Tvedten

Håvard Tvedten, her fotografert i en tidligere VM-kamp, var strålende for Norge i 1.omgang mot Island. Kantspilleren var på mange måter den førende spilleren, og ble av TV2-seerne belønnet med prisen som banens beste. Men både Tvedten og Norge raknet de siste 10-15 minuttene av kampen.

Det norske laget havnet under 0-3 og brukte ni minutter på å score sitt første mål mot Island. Anført av nevnte Tvedten kom imidlertid laget sterkt utover i omgangen, og gikk til pause med 12-12.

2.omgang startet som den første, med tre mål til Island uten at Norge maktet å score. Selv om det ikke ble den helt store avtstanden umiddelbart, ble det likevel klart at Island var et bedre lag.

Island skaffet seg et forsprang Tvedten & co ikke maktet å hente opp, og da ca 10-12 minutter av kampen gjenstod, raknet det fullstendig. Laget fra sagaøya kontret inn det ene målet etter det andre, og dro i fra til 29-22 da sluttsignalet gikk.

– Vi bommer for mye, og tapte for et bedre lag, oppsummerer landslagssjef Robert Hedin.

– Vi får ikke uttelling mot et godt islandsk forsvar, og blir etterhvert løpt i senk, sier Håvard Tvedten.

Tapet mot Island betyr at Norge går inn i hovedrunden med 0 poeng. Drømmen om semfinale er dermed etter alle solemerker knust. Nå handler det om å spille for den beste mulige plasseringen.

– Jeg ser frem til å spille mot Tyskland, Frankrike og Spania, og vi skal virkelig fighte, sier Hedin om det forestående spillet i hovedrunden.

Norske mål mot Island:

Erlend Mamelund 2, Børge Lund 6, Kjetil Strand 1, Håvard Tvedten 7, Frank Løke 1, Bjarte Myrhol 4, Kristian Kjelling 1.

(NTH Web.red)