Fylkesordføreren vil gi

180 elever i 3.klasse på de ulike videregående skolene med idrettslinjer i Vestfold bør få gratis inngang på første kampdag under EM i Larvik 7.desember.

Det mener fylkesordfører Per-Eivind Johansen i Vestfold. Saken skal opp til politisk behandling 21.oktober.

Vestfold fylkeskommune sin nettside VFK.no, skriver:

For å gi elevene best mulig faglig utbytte denne dagen blir det arrangert en fagdag for elever på Vg3 idrettsfag samme dag. Dette innebærer at elevene arbeider med kompetansemål fra læreplan i treningsledelse. Fagdagen vi by på ressurspersoner som kan gi elevene innsikt i det arrangementstekniske og foredrag ved en trener eller spillere. I tillegg vil elevene få muligheten til å overvære en trening med et av lagene som konkurrerer i EM.

– I tillegg til å være en mulighet for elevene å møte noen av de største kapasitetene innen faget treningsledelse som befinner seg i Norge i anledning EM, vil dette være med på å skape blest om EM og Larvik Arena som arrangementssted, sier fylkesordfører Per-Eivind Johansen.

Totalt vil tilbudet omfatte 180 elever fra de fem skolene som tilbyr utdanningsprogrammet. (Thor Heyerdahl vgs, Sandefjord vgs, Re vgs, Horten vgs og Sande vgs). Thor Heyerdahl videregående skole er vertsskap  og avdelingsleder for idrettsfag på Thor Heyerdahl videregående skole, Jan Christiansen lager programmet for fagdagen sammen med elev- og lærlingombud i Vestfold, Elisabeth Andresen.

– Dette er en flott anledning for å lage en helt spesiell fagdag for idrettselevene våre, sier utdanningsdirektør Øyvind Sørensen i Vestfold fylkeskommune.

– Faget treningsledelse er et av de mest utviklende fagene på idrettsfag, og dette blir et veldig spennende tilbud til idrettselevene, sier Elisabeth Andresen.