Full runde

Alle de tolv lagene skal i aksjon i seks meget spennende kamper i Postenligaen herrer onsdag. Magnus Jøndal (bildet) kommer fra landslagssamling for Norge til Follo sin kamp mot Vålerenga.

Follo – Vålerenga spilles ondag kl 1830.

Follo opplevde en nedtur borte mot Oppsal i siste kamp, og får mulighet til umiddelbar revansje mot et annet Oslo-lag. Vålerenga venter fortsatt på sin første seier i Postenligaen, og med seks poeng opp til trygg grunn når bare 10 poeng gjenstår å spille om, begynner det å haste litt for «Enga».

Lagene har en aldri så liten ordkrig seg i mellom før møtet, og det mangler ihvertfall ikke på engasjement i de to leirene. Vålerenga har vist takter som taler for at første seier nærmer seg, og her er det faktisk også en mulighet for at det kan skje. Men vi anser kampen som høyst åpen på forhånd.

Haslum – FyllingenBergen spilles ondag kl 1900.

Henrik Ruud Tovås (lille bildet t.v.) og Haslum viste seg som det klart sterkeste laget i toppmøtet med Elverum sist. Nå handler det om å forsvare topplasseringen rødtrøyene innehar. Men marginene er små, i det Elverum og Drammen bare er ett og tre poeng bak.

FyllingenBergen har fem poeng opp til bronseplassen, og for øyeblikket også en relativt behagelig margin nedover på tabellen. Den viktige fjerdeplassen er imidlertid bare to poeng unna, så også FyllingenBergen vil kjempe hardt for poengene i dette møtet.

Men med gull i blikket og hjemmebane her skal Haslum være et hakk foran gjestene når sluttsignalet går.

ØIF Arendal – Elverum spilles onsdag kl 1800.

ØIF kjemper om å beholde den viktige 4.plassen, og har før denne kampen to poengs margin til 5.plass – og samtidig bare tre poeng opp til bronseplassen. Nå venter en beintøff hjemmekamp mot gulljagende Elverum, som heller ikke vil være villig til å gi ved dørene i denne kampen.

Steffen Stegavik (lille bildet t.h.) og Elverum feilet mot Haslum, og må holde tunga rett i munn her om det ikke skal bli ytterligere fall på tabellen. For bakfra jager Drammen med meget skumle planer.

Dette er kanskje onsdagens på forhånd mest jevne duell i Postenligaen herrer. Elverum har kanskje det beste laget, men ØIF har hjemmebane og Leif Gautestad på trenerbenken. En sjelden U på «kupongen»?

Stord – Oppsal spilles ondag kl 1800.

Skjønt, om det er fare for en jevn toppkamp i ovennente oppgjør, blir det trolig ikke noen mindre spennende kamp om poengene mellom Stord og Oppsal.

Stord har ett poeng opp til sikker grunn, mens Oppsal som i dag er på nedrykksplass, bare har ett poeng opp til nettopp Stord på kvalikplassen. Vertene i denne kampen tapte knepent i Drammen sist, mens Oppsal tok en fin seier mot Follo.

Det handler om å få hodet over vannet for disse to lagene, og kampen i Stordhallen vil trolig ha nerve fra første til siste sekund. Knapp H som utgangstips med et stort varsko mot et Oppsal-lag som kan være på gang.

Viking – Drammen spilles onsdag kl 1800.

Viking er trygt plassert på 6.plass, og slik poengsituasjonen er nå, skal det mye til om siddisene får endret sin tabellmessige plassering i særlig grad før sesongslutt. Sist ble det hjemmesier i det målrike oppgjøret (36-33) mot Runar.

Christian Spanne (lille bildet t.v.) og Drammen kjemper om medalje, og hvert poeng teller i kampen om best mulig plassering. Sist var det nær ved å gå galt mot Stord, men poengene ble likevel sikret med knappest mulig margin 27-26. Besøket i Stavanger idrettshall blir ingen tur i parken, men om det skal bli medalje av edleste sort er kun to poeng godt nok her.

Motivasjon sier B som utgangstips.

Runar – BSK/NIF spilles onsdag kl 1830.

Med fem kamper igjen å spille før onsdagens runde har Runar bare ett poengs margin til kvalikplassen, mens den siste sluttspillplassen er fire poeng unna. Mens diskusjonene i Sandefjord går på om man kan få slått sammen STIF og Runar til ett lag i den øverste divisjonen, handler det nå da om å faktisk sikre byen rett til en plass i Postenligaen.

BSK/NIF innehar 7.plass, med to poeng opp til Viking og tre poeng ned til Follo på 8.plass. Med åtte poengs margin til kvalikplassen og 10 poeng å spille om, synes Oslo-lagets plass i serien å være sikret. Sist ble det tap med fire mål borte mot FyllingenBergen.

Det er Runar som har motivasjonen her, og vi tror vertskapet og trener Vidar Gjesdal (lille bildet t.h.) tar viktige poeng for å holde hodet over vannet til glede for håndballfolket i hvalfangerbyen.

Web-redaktøren gleder seg over spenning både i topp og bunn, og ser frem til en onsdag kveld med topp underholdning i seks ulike arenaer. Har du mulighet, bør du definitivt ta turen i en arena og oppleve spenningen på nært hold.

(NTH Web.red)