Fra festhåndball

Ida Alstad (bildet) og Norge lekte mot Ungarn fredag. Mot Sverige søndag var Alstad et av få lyspunkt for Norge. Byåsen-spilleren ble kåret til beste norske spiller, og var også Norges toppscorer i kampen.

Første omgang i Håkons Hall kan enkelt oppsummeres med et bunnsolid svensk forsvar og usikre norske spillere som avslutter for tidlig eller rett og slett går seg fast. I tillegg leverte Cecilia Grubbstrøm en god 1.omgang i det svenske målet med en redningsprosent på over 50.

Halvveis i omgangen stod det 6-2 til Sverige, og Norge savnet tydelig Heidi Løkes fighteregenskaper på streken.

Da pausesignalet gikk var svenskenes forsprang økt til 13-6.

2.omgang startet ikke særlg bedre, i det Norge scoret ett mål på de første seks minuttene, og svenskene økte sin ledelse til 15-7. For de norske jentenes del var stolpeskudd og straffebom fasit, samtidig som Sverige fortsatte sitt gode forsvarsspill i innledningen av den siste halvtimen.

Heller ikke utover i 2.omgang maktet de norske jentene i særlig grad å få opp intensiteten. Dog dro heller ikke svenskene særlig i fra heller, men da kampuret rundet 45 minutter og bare et kvarter gjenstod, viste måltavla 20-13 i favør svenskene.

Svenskenes målvakt Cecilia Grubbstrøm fortsatte også å gjøre livet surt for de norske jentene, og lå hele tiden på en redningsprosent på ca 50. Snaut ni minutter før full tid var stillingen 22-16, og Norge hadde da brukt 21 minutter på å kutte Sveriges forsprang med ett fattig mål.

Mot slutten av kampen fikk Kari Aalvik Grimsbø noen redninger, og Sverige ble stående med måltørke i flere minutter. Imidlertid utnyttet Norge dette bare delvis, og fikk bare knappet innpå til 18-22 snaut fire minutter før full tid.

Ved full tid viste måltavla 24-19 i svenskenes favør. Dermed er svenskene i føringen i kampen om semifinalebillettene. Men Norge har Nederland og Ukraina i de to siste kampene i mellomrunden, og det er med respekt å melde motstandere vi SKAL slå.

Noen fare for semifinaleplassen for Norge bør det derfor ikke være.

– Sverige spiller meget taktisk og godt, og viser solide kvaliteter. I tillegg kommer vi aldri i gang selv, og er for defensive i flere situasjoner, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV2 etter kampen.

– En herlig jobb av våre jenter, som hele tiden hadde tro på dette, og som også lykkes med et godt returløp og stanser det meste av de norske kontringene, sier Sveriges landslagssjef Per Johansson.

– En felles kollaps og helt grusomt, sier Gro Hammerseng.

Norske mål mot Sverige:

Tonje Larsen 1, Gro Hammerseng 2, Marit Malm Frafjord 2, Ida Alstad 5, Camilla Herrem 3, Linn-Kristin Riegelhuth 2, Tonje Nøstvold 1, Stine Bredal Oftedal 1, Nora Mørk 2.

 

(NTH Web.red)