Festet grepet

 

Norge leverte ingen god forestilling mot Ungarn i den første virkelige testen i VM. Men det holdt til seier.

Lange målløse perioder og flere skuddbom og tekniske feil. Det er den enkle om enn ikke alt for lystige oppsummeringen av førsteomgangen mot Ungarn. Heldgivis gjorde tidvis solid målvaktsspill av Katrine Lunde Haraldsen og også tidvis godt forsvar at det til pause bare stod 11-11.

 

Kristine Lunde Borgersen slet med lyskeproblemer i 1.omgang og var en skygge av seg selv. I starten av 2.omgang kom Anja Edin (bildet) inn i stedet. Borgersen pådro seg lyskeproblemer på treningen tirsdag, og ble spart den siste omgangen mot Ungarn i håp om å kunne spille mer senere i mesterskapet.

 

De siste 30 minuttene startet mer eller mindre som hele 1.omgang forløp. Bomskudd, lavere tempo enn normalt, og en heller svak forestilling av flere spillere. Mål i mot, et brent agnrep og en brent straffe ble blant annet fasit i en overtallsperiode drøyt 5 minutter inn i omgangen.

 

Kampen var preget av høyst moderat tempo fra Norges side, delvis takket være eget spill og delvis takket være ungarere som dro tempoet ned.

 

Et lyspunkt var imidlertid samarbeidet mellom Edin og Heidi Løke som ved flere anledninger kom til syne i 2.omgang. Anja Edin stod bak flere innspill som Løke satte i mål, og de to samarbeidet blant annet godt i en periode der Norge hentet opp 15-17 og gikk i ledelse 19-17.

 

Etter drøyt 50 minutter spill gikk Katrine Lunde Haraldsen ned for telling etter et ublidt møte med en ungarsk spiller. Tv-bildene viser at Haraldsen får en skikkelig lårhøne av det man kan spekulere i om var en bevisst takling. Heldigvis var den norske målvakten i stand til å fortsette spillet etterpå.

 

Bedre avslutning

I andre halvdel av 2.omgang tok Norge noe mer tak i kampen. Drøye seks minutter før full tid stod det 22-18, og Ungarn havnet dermed i den samme situasjonen som Norge var i deler av 1.omgang, med lange målløse perioder. I det Anja Edin kontret inn 24-18 tre minutter før full tid, virket Ungarn kjørt.

 

Ungarn rundet av 14(!) minutter måltørke med å sette inn 19-25 ca 15 sekunder før full tid, Dermed ble det norsk seier med relativt klar margin.

 

Linn-Kristin Riegelhuth ble norsk toppscorer med 6 mål.