Fem damekamper

Det er flere muligheter til å se god håndball onsdag. I alt ti damelag og fire herrelag skal i aksjon i syv ulike kamper. Et nytt møte mellom Byåsens Mari Molid (bildet) og Nordstrand er blant godbitene.

Postenligaen damer:

Sola – Levanger spilles kl 1730.

Nedtur for begge lag i siste kamp, i det Fredrikstad knep poengene i Åsenhallen, mens Levanger kom til kort mot Stabæk. Dette blir et meget viktig oppgjør mellom to lag som kjemper for å unngå kvalikplassen.

Storhamar – Stabæk spilles kl 1800.

Fin flyt for begge lag om dagen. Her får vi et oppgjør hvor begge lag er helt avhengig av poengene om ambisjonene om medalje fortsatt skal leve. Det vil si, Storhamar har havnet i en situasjon der 3. og 4.plassener fem poeng unna, og sjansen på medalje vil bare være teoretisk, i sær om det blir tap her. Stabæk er likt med 3.plasserte Tertnes, og har ikke råd til feilskjær om medalje fortsatt skal være mulig.

Fredrikstad – Selbu spilles kl 1800.

Fredrikstad hentet to sterke poeng borte mot Sola sist, og spilte på seg en god porsjon selvtillit. Motstander Selbu går fra det ene tapet til det andre, og vi er redd det ikke blir særlig større poengfangst i Østfold. Fredrikstad-jentene har, med «riktige» resultater i flere kamper, mulighet til å klatre bort fra kvalikplassen og opp til trygg grunn. Det tror vi faktisk kan skje her.

Vipers – Tertnes spilles kl 1800.

Vipers har gjetord som et av de vanskeligste forsvarene å spille mot, og gjorde da også livet surt for Byåsen som bare vant 23-21 i siste kamp. Tilsvarende motstand venter her, for Tertnes har vunnet mot Byåsen. Tertnes kommer fra E-cup exit mot svenske Lugi, og er sultne på å å beholde 3.plassen i serien. Da er det nødvendig med en seier her. Trolig en tett og jevn duell med knapp B til slutt?

Nordstrand – Byåsen spilles kl 1800.

Mari Molid (bildet) og Byåsen tar altså turen til hovedstaden med mål om å trygge 2.plassen på tabellen ytterligere. Nordstrand hang greit med mot Larvik i deler av oppgjøret sist, men falt sammen da Vestfoldingene etterhvert koblet inn et nytt gir og satte opp tempoet. NIF-jentene er på nedrykksplass pr i dag, og må trolig sette sin lit til poengfangst i andre kamper for å overleve i divisjonen. For her trekker nok Molid & co det lengstre strået.

Postenligaen herrer:

Drammen – ØIF Arendal spilles kl 1800.

Drammen avgjorde den viktige toppkampen mot Haslum og sørget for at det fortsatt er tre lag i den spennende toppen av tabellen som alle har mulighet på gull. ØIF satte klubbrekord med fire Postenliga-seiere på rad mot Viking sist, og laget da også lekestue mot siddisene med et forsvars- og målvaktsspill som trolig holdt europeisk klasse. Men selv om Leif Gautestad er en dyktig strateg, blir det trolig for tøft for gjestene her.

Stord – Runar spilles kl 1800.

Dette er en duell mellom to tabollnaboer som ingen av lagene strengt tatt har råd til å tape. Stord er på 9.plass med 8 poeng, Runar på kvalikplassen (10.plass) med 7 poeng. Slik sesongen har fortonet seg ser de to Oslo-lagene Oppsal og Vålerenga ut til å legge beslag på nedrykksplassene, men kvalik er heller ingen drømmesituasjon, så her vil det trolig bli fightet for poengene. Hjemmebane avgjør?

Alle ovennenvte kamper spilles altså onsdag.

I tillegg har vi en midtukekamp mellom Elverum og FyllingenBergen i Terningen Arena. Den spilles allerede tirsdag kl 1800.

(NTH Web.red)