E-Cup neste sesong

Sluttabellene i Postenligaene har avklart det meste av neste års E-Cup spill for de norske lagene.

Men for lagene som er i sluttspillet i Drammen til helgen er det fortsatt også plasser i Europa å spille om.

Om fordelingen av neste sesongs spill i E-cup skriver handball.no:

Kvinner:

Det som allerede er klart er at Larvik går direkte til Champions League neste sesong, helt uavhengig av resultatet i årets finale. Byåsen som ble nummer to i serien, får spille kvalifisering for neste års Champions League.

I cupen var Vipers Kristiansand finalist mot Larvik. Det gir sørlendingene spill i Cupvinnercupen til høsten.

Norske lag har to plasser i EHF-cupen for kvinner. De skal fordeles slik at den høyest prioriterte plassen gis til det beste laget i Sluttspillet som ikke allerede er i e-cup, mens den andre plassen gis til det beste laget i Postenligaen som ikke har e-cupplass.

På herresiden sikret Haslum seg kvalifisering til Champions League gjennom seriegullet i Postenligaen. Follo som var deres cupfinalemostander, kapret plassen i Cupvinnercupen. Nummer to i Postenligaen ble Elverum, som dermed får spille i EHF-cupen neste sesong.

De to plassene som fortsatt ikke er fordelt, er de to plassene som norske herrelag har i Challenge cup. Her skal den første prioriterte plassen gis til det beste laget i Sluttspillet som ikke har e-cupplass allerede, mens den andre plassen går til det beste laget i Postenligaen som ikke har en e-cupplass.

Forutsetningen for deltakelse i e-cup er imidlertid at klubbene tilfredsstiller kravene til Eliteserielisens for kommende sesong.