• © IHF

Det gikk ikke veien i Japan søndag formiddag

De russiske jentene ble for sterke for et norsk forsvar som ikke helt fant ut av det

Norge – Russland, Bronsefinale i VM 28-33  (15-18)

Ett angrep, ett mål og 1-0 til Norge.

Det ble en god start på kampen. Silje Waade prikket inn 2-0 med ett skudd fra 9-meter i angrep nr to. Silje Solberg vartet opp med en straffe-redning og en 100% redning før Emilie Hegh Arntzen la på til 3-0. Alt dette i løpet av de fem første minuttene av kampen.

Hele fem minutter og 19 sekunder gikk det før Russland fikk sitt først mål – samtidig hadde Norge en spiller utvist. Men jentene satte likevel inn 4-1 før Russland reduserte til 4-2 og 4-3. Og endelig et kontringsmål til Norge, Russland «rotet», Stine Bredal Oftedal plukket opp ballen og la på til 5-3. Etter ti minutter stod det 7-5 til Norge og Russland fikk sin tredje straffe for dagen og reduserte til 7-6 før de utlignet til 7-7 kun minuttet senere.

Da Russland utlignet til 9-9 etter halvspilt omgang valgte den norske benken å ta time-out. Thorir Hergeirsson var «illsint, og jentene fikk klar beskjed om å bli tøffere i forsvar. Det nyttet ikke å stå inne på seks meter og ta imot, de skulle ut å møte.

For første gang i kampen gikk Russland opp i ledelse, først til 9-10 og deretter 9-11. Forsvaret fungerte ikke som det skulle, og det når NOrge i tillegg fikk en utvisning kunne Russland fortsette å øke og etter tyve minutter hadde de lagt på til 9-13. Omtrent på den tiden fikk Norge sin første straffe, som heldigvis gikk i mål, og reduserte med det den russiske ledelsen til 10-13.

Ny norsk scoring , nytt norsk straffe og redusering til 14-16 etter 26 minutter. Kristine Breistøl fikk sin mesterskapsdebut da hun kom inn i forsvar, samtidig med at Andrea Austmo Pedersen ble byttet inn i mål.

De norske jentene kom imidleritd ikke nærmer de siste minuttene av omgangen, og lagene gikk til pause med en tre måls ledelse til russerne, 15-18.

Russerne åpnet med teknisk feil og Norge kunne overta. Og med et skudd fra 9-meter reduserte Emilie Hegh Arntzen for Norge. Men etter det første målet buttet det litt imot igjen. Og Russerne gikk opp til 16-21 før det var gått fem minutter. Etter ti minutter var det fire mål i pluss til russerne, 21-25.

Norge tok time-out etter drøye femten minutter, da var forsvarsspillet «på gang» men det var fremdeles noe å gå på. Og de russiske jentene la på til 21-27. Ett lyspunkt var Emilie Hegh Arntzen sitt syvende mål på det niende forsøket. Og Stine Bredal Oftedal sin tredje av tre mulige straffescoringer. Og seks måls forsprang var redusert til fire. Kristine Breistøl fikk sine første VM scoringer og reduserte først til 24-27 og så til 25-28.

Det ble noen spennende sluttminutter, spesielt da Russland endte opp med to samtidige utvisninger med knappe 6 ½ minutt igjen av kampen. Russland ledet da 26-30 men la på til 26-31 etter å ha spilt på grensen av passivt hele angrepet.  Norge begynte å få dårlig tid og Russland tok time-out på stillingen 27-31.

Med ett kontringsmål og en flott skru reduserte Malin Aune  til 28-31 da det var 1 ½ minutt igjen av kampen. Men Norge skulle spille ett minutt til med en spiller utvist og da Russland økte til 28-32 var det avgjort.

Oppgjøret endte med seier og bronsemedalje til Russland etter at de vant 28-33 over de norske jentene.