Brasiliansk sensasjon

 

Brasil stod for en sensasjonell seier i lørdagens privatlandskamp mot Norge. De brasilianske jentene ledet 14-13 til pause, og kontrollerte en jevn andre omgang inn til seier 33-32.

Kampen ble annerledes enn det de fleste hadde forestilt seg på forhånd, og en helt annen forestilling enn overkjøingen av Kina i dobbeltkampen tidligere i uken.

 

I stedet for norsk dominans var det Brasil som kontrollerte det aller meste av spilletiden i Bergen. Norge ledet 10-8 etter ca 18 minutter og 13-12 snaut tre minutter før utgangen av i 1.omgang, Men derifra og ut var det Brasil som ledet – eller lagene var uavgjort.

 

Selv ikke en offensiv satsning med 3-3 forsvar og kvinne mot kvinne langt ute på Norges halvdel i sluttminuttene var nok til å snu kampen. Brasil vant kort og godt fortjent.

 

– Vi var ikke gode på det vi pleier å være gode på, og var i tillegg svært ujevne, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson. Overfor TV2 innrømmer Thorir at de norske jentene aldri fikk tak på brasilianerne, og han viser blant annet til at forsvars- og målvaktsspillet ikke var patent i dag.

 

Nå starter jobben med å finne ut hva som gikk galt, for så å kunne ta revansje mot Brasil på Askøy søndag kl 1400. Der vil trolig Reante Urne ha mange fans, ettersom Leipzig-spilleren er fra Askøy.

 

Anja Edin ble kåret til banens beste for Norge, men måtte se seg slått i målprotokollen (5) av Tonje Nøstvold (8). Jaqueline Anastacio (til høyre) leverte 11 nettkjenninger for Brasil.

 

Aftenposten har i dag et flott portrettintervju med Edin, Porsgrunnsjenta som i dag spiller for Storhamar. Der forteller hun blant annet om treningen som ligger bak de fantastiske scoringene hun leverte mot Kina.