Ble nr 9 til slutt

Norge spilte for en 9.plass i VM da da Serbia var motstander i torsdagens kamp. Igjen var Håvard Tvedten (bildet) en av de toneangivende i målprotokollen.

Håndballgutta falt tilbake til gamle synder i store deler av oppgjøret mot Serbia. Borte var mye av gløden og vinnerviljen vi så mot eksempelvis Tyskland, og det manglet både trøkk og tæl både i forsvar og angrep.

Norge lå under 14-16 til pause, og lå lenge under også i 2.omgang.

Serbia hadde stadig et overtak på to-tre mål.

Børge Lund skaffet Norge ledelsen 29-28 med cirka halvminuttet igjen å spille. Serbia utlignet imidlertid med bare sekunder igjen på tavla, slik at kampen gikk til ekstraomganger.

Og endelig skulle det lykkes for Norge å avgjøre en jevn kamp. Når signalet gikk for 10 spilte minutter i de to ekstraomgangene, var det Norge som hadde flest mål på tavla, 32-31.

– Vi kjemper som et lag gjennom hele kampen, og det var deilig å avgjøre dette, sier Håvard Tvedten. Kantstpilleren var en av Norges viktigste og beste spillere gjennom hele mesterskapet.

– Serbia drar ned tempoet, men vi klarer å løse det til slutt, sier landslagssjef Robert Hedin. Han oppsumerer VM som «helt ok» for Norge, som da ender på en 9.plass i mesterskapet.

Norske målscorere mot Serbia:

Håvard Tvedten 9, Bjarte Myrhol 5, Erlend Mamelund 1, Espen Lie Hansen 2, Einar Sand Koren 4, Kristian Kjelling 3, Sondre Paulsen 4, Christoffer Rambo 1, Børge Lund 2.