Avsluttet med seier

Mens LK990 skal til Asia for å spille VM går turen for LK92 til den Dominikanske republikk.

«Norge avsluttet med seier

De norske U-jentene (LK92) vant kampen om niendeplassen mot Romania med 25-22 i European Open i Gøteborg lørdag. Samtidig ble den endelige troppen til VM i den Dominikanske republikk tatt ut.

– Vi får en dårlig start, og har veldig lav uttelling på alle skuddene før pause. I forsvar ser vi ut som en gjeng med hengehoder til tider, og det hele ser ganske tomt og uinspirert ut. Etter pause så hever vi oss veldig, og setter 16 av 20 skudd samtidig som vi dobler redningsprosenten på målvaktene våre. Vi viser at vi står kampen ut, og det er selvsagt positivt, kommenterer trener Henning Krøger.

Dermed så avsluttet Norge med to seire, og reiser til VM i den Dominikanske republikk med solid matching i kroppen. Sherin Obaidli dro på seg en skade mot Østerrike fredag, som setter henne utenfor mesterskapet. Marie Henriksen har vært med til Sverige, men kun vært med i treningssituasjon. Hun friskmeldes fra sin skade til VM.

Forøvrig ble Camilla Dolmseth kåret til mesterskapets beste venstrekant og tatt med på All Star teamet.

Danmark slo Russland 24-20 i finalen, mens Sverige tok bronsene etter 28-22 over Polen.

Troppen ser dermed ut som følger:

Marie Sundfør Tømmerbakke, Oppsal, Marte Sofie Pedersen, Helset IL Hedda Tollfesrud, Nordstrand IL, Maren Roll Lied, Fana IL, Cecillie Rasmussen, Årstad IL, Anette Helene Hansen, Fredrikstad BKL, Hege Bakken Wahlquist, Jotun IL, Caroline Smith, Nordstrand, Sofie Skibenes, Årstad IL, Stine Skogrand, Fyllingen Håndball, Henriette Bakkerud, Skrim IL, Guro Størdal, Byåsen IL, Camilla Dolmset, Selbu IL, Line Bjørnsen, Helset IF, Marie Henriksen og Emilie Christensen, Fana IL.»

Rolf Hansen, handball.no