Alternativ EM-tropp

Mandag offentliggjorde Thorir Hergeirsson sin tropp til Møbelringen Cup og EM 2010. NTH sin web-redaktør tillater seg å tenke høyt, og lanserer en alternativ tropp. For etter min mening er det spillere som bør ut av troppen – og andre som bør inn.

Av Kjell Roger Skauen
NTH Web.red

Den alternative troppen:

Målvakter:
Sakura Hauge (Tertnes)
Katrine Lunde Haraldsen (Gyõr)

Strekspillere:
Heidi Løke (Larvik)
Marit Malm Frafjord (Viborg)

Venstre kant:
Linn Gossé (Tertnes)
Kari Mette Johansen (Larvik)

Venstre back:
Tonje Larsen (Larvik)
Tine Stange (Larvik)
Mari Molid (Byåsen)

Midtback:
Ida Alstad (Byåsen)
Tine Rustad Kristiansen (Larvik)
Stine Bredal Oftedal (Helset, spiller for Stabæk)

Høyre back:
Karoline Dyhre Breivang (Larvik)
Tonje Nøstvold (FC Midtjylland)

Høyre kant:
Nora Mørk (Larvik)
Linn-Kristin Riegelhuth (Larvik)

Begrunnelser:

Web-redaktøren støtter tanken om å la unge talenter som Bredal Oftedal og Molid få erfaring fra mesterskap. De to får derfor en plass i denne alternative troppen.

Ut går imidlertid navn som Gro Hammerseng, Kari Aalvik Grimsbø og Camilla Herrem. Det fortjener en forklaring.

Gro Hammerseng er en god spiller, men ikke bedre enn laget hun spiller på. Hun er Norges største profil, men ikke nødvendigvis den viktigste for å vinne et mesterskap. Med Tine Rustad Kristiansen som alternativ får vi en langt større arbeidskapasitet og fightervilje enn det web-redaktøren mener Hammerseng har vist.

Det bør også legges til at Gro har vært skadet en liten perioden, og stort sett har spilt forsvar deler av høsten. Noen stor kapasitet i det offensive spillet har hun ikke vist. Det har imidlertid Rustad Kristiansen.

Kari Aalvik Grimsbø er også utvilsomt en god målvakt, men har fått et klippekort på landslaget som ikke nødvendigvis er fullt fortjent. Sakura Hauge er meget god for Tertnes, og har vært lagets beste spiller i flere kamper. Blant annet mot Aalvik Grimsbø sin gamle klubb Byåsen i uavgjorte oppgjøret i Bergen tidligere i høst.

Hauge er en glimrende målvakt som dessverre er oversett av landslagsledelsen til nå, og som burde fått en mulighet.

Camilla Herrem bør vrakes av samme grunn som Thorir Hergeirsson vraket Sulland til fjorårets mesterskap. Hun er ikke klar for et mesterskap, og har ikke vist nok til få en slik plass i kampene hun har spilt i høst. Det har imidlertid Linn Gossé (bildet).

Tertnes venstre kant er en garantist for mål, og om hun og Sakura Hauge hadde fått spilletid sammen, ville langpasningene gått fra norsk målgård via Gossé og i mål en rekke ganger.

Gossé er kort sagt en lynrask venstre kant som – i likhet med enkelte andre spillere – beklageligvis er oversett av de norske trenerne.

Web-redaktøren vil presisere: Dette er egne tanker og meninger, ettersom Norsk Topphåndball som organisasjon ikke har en offisiell holdning til et landslagsuttak. Men som redaktør tillater jeg meg å oppfordre til en liten debatt på vår facebook-side.