19.runde

Full runde for herrene byr på en lang rekke fine kamper denne helgen. Emil Jungman (bildet over) og BSK/NIF får en av de tøffeste oppgavene.

BSK/NIF – Haslum spilles lørdag kl 1600.

Ekeberghøgdas stolthet har 16 poeng på 7.plass, med fem poengs margin ned til 9.plass. Således kan det se ut som at sluttspillplassen er relativt trygg, selv om åtte poeng gjenstår å spille om.

Gjestene kjemper for å forsvare serieledelsen, og har tre poeng å gå på i forhold til Elverum og Drammen på plassene bak. Hvileskjær er ikke tillatt i en slik toppstrid, og Tom-Eirik Skarpsnos menn kommer til å blø for hvert poeng fremover.

Vålerenga – Stord spilles lørdag kl 1600.

Det er de to lagene som ligger på nedrykksplass for øyeblikket som møtes her. Tom-Christian Helland Olsen (lille bildet t.h.) og Vålerenga er verst stilt med sine to poeng på jumboplass, med seks poeng opp til kvalikplassen når åtte poeng gjenstår å spille om. Vertene har med andre ord kniven på strupen her.

Stord er a poeng med Oppsal på kvalik, for så å ha tre poeng opp til sikker plass. Tap her og eventuelle Oppsal poeng i Oslo-lagets kamp mot Viking, vil med andre ord bety trøbel for Stord. Gjestene tapte imidlertid nettopp mot Oppsal sist, 22-34.

FyllngenBergen – ØIF Arendal spilles lørdag kl 1800.

Dette er kampen om 4.plassen, hvor ØIF har alle muligheter til å feste et grep om det tas to poeng i Bergen. For øyeblikket skiller det fire poeng mellom lagene i ØIF sin favør, etter at Arendal-laget tok meget viktige poeng i toppkampen mot Elverum sist, 23-22.

FyllingenBergen og Harald Reinkind (lille bildet t.v.) hang bra med mot Haslum, men måtte til slutt se seg slått 35-28. Nå er det to poeng som gjelder, og fighterviljen kommer det neppe til å stå på i Bergen denne lørdagen.

Drammen – Runar spilles søndag kl 1600.

Med like mange pong som Elverum (29) har Drammen fortsatt mulighet til å bli alt fra nr 1 til 3, og teoretisk også mulighet til å falle til 4.plass i innspurten, om «alt går galt» for blåtrøyene.

Runar kjemper for sin eksistens og tok to viktige poeng i møtet med BSK/NIF sist. Tre poeng skiller ned til kvalikplassen, mens det er fire poeng opp til siste sluttspillplass. Det laget som taper her vil utvilsomt ha sitt å stri med om enn i ulike ender av tabellen, når vi nå går inn i den virkelige innspurten.

Elverum – Follo spilles søndag kl 1800.

Elverum slikker sine sår etter tap mot Haslum for deretter å gå på et knepent tap mot ØIF sist. Nå er det to poeng som gjelder, hvis ikke man vil risikere at Haslum drar ytterligere i fra – og Drammen eventuelt overtar 2.plassen.

Follo har hele syv poeng ned til kvalikplassen, mens Runar jager den siste sluttspillplassen som Follo for øyeblikket innehar. Mellom de to lagene skiller det fire poeng. Med andre ord er det også for Follo en kamp om viktige poeng, ihvertfall om Magnus Jøndal (lille bildet t.h.) og Follo ikke vil gjøre de tre siste kampene alt for spennende.

Oppsal – Viking spilles søndag kl 1830.

Oppsal på kvalik har tre poeng å ta igjen på sikker plass, og kommer fra to flotte seiere mot Follo og Stord i de seneste kampene. Spørsmålet er om Oslo-laget har våknet tidsnok til å reelt kjempe om sikker plass, eller om det nå handler om å holde lagene på nedrykksplass bak seg.

Viking er nr seks på tabellen, og for siddisene handler det i praksis om å posisjonere seg best mulig i forkant av sluttspillet. For både 4.plass i den ene enden og kvalik i den andre enden er for langt unna til at man vil ha reelle muligheter til å havne i noen «strid» i så måte.

Enkelte lag er topp motivert, noen sågar med en slags kniv på strupen. Fire kamper før slutt er ingenting avgjort i Postenligaen herrer, og vi oppfordrer deg til å se ekte topphåndball i nærmeste arena denne helgen.

(NTH Web.red)