17.runde for herrene

Elverum – Haslum (bildet over) er helgens største godbit i Postenligaen herrer, som nå har kommet til den 17.serierunden.

Men vi starter vår lille gjennomgang med kampene som spilles lørdag først.

Viking – Runar spilles lørdag kl 1600.

Lagene fikk kampen utsatt som følge av at Runar ikke kom seg til Stavanger med fly onsdag. Det er Runar-gutta som har motivasjonen i denne, ettersom avstanden ned til kvalikplassen bare er ett fattig poeng. Viking er langt bedre plassert, og har neppe den samme motivasjonen til å yte det lille ekstra. Enkelt er det imidlertid aldri i Stavanger idrettshall.

Vålerenga – ØIF Arendal spilles lørdag kl 1830.

Vålerenga skal endelig spille hjemme på Jordal, og får trolig et lite løft av å komme hjem igjen. ØIF jages bakfra av FyllingenBergen, og trenger poengene for å forsvare 4.plassen sin. Leif Gautestad disponerer kanskje et bedre mannskap enn Vålerenga, men det er noe med fighterviljen til Oslo-laget man aldri skal undervurere. Kanskje stenger Øyvind Myhr (bildet t.h) buret for Vålerenga?

Drammen – Stord spilles søndag kl 1600.

Forutsetningen er meget enkel for Drammen; et tap her vil bety at veien opp til gull og sølv kan bli vanskelig og kronglete. I tillegg vil ØIF ha mulighet til å jakte bronsen, dersom DHK altså taper her. Stord har motivasjonen for å klatre vekk fra kvalikplassen, og vil neppe gi seg uten kamp. Men noe annet enn en hjemmeseier i Drammenshallen til slutt, vil være en aldri så liten overraskelse.

Oppsal – Follo spilles søndag kl 1800.

Det er fortsatt håp for Oppsal, men om håpet skal bli til en realitet i form av fornyet kontrakt i Postenligaen, må et løsne her. Elvijs Borodovskis (bildet t.v.) og Follo er stinn av selvtillit etter blant annet å ha slått Viking og selveste Drammen i de seneste kampene. Oppsal vil blø for poengene, mens Follo på papiret er et bedre lag. Tett og jevnt i Oppsal Arena?

Elverum – Haslum spilles søndag kl 1815.

Dette er rosinen i pølsa i helgens runde. Vinner Elverum her, vil laget ha en differanse på tre poeng til nettopp Haslum, og kampen om gullet kan avgjøres av Elverum selv i innspurten. Haslum har med andre ord ikke råd til å tape her, om man ønsker å ikke være avhengig av hjelp fra andre lag i de siste kampene. Hvem vinner duellen av Steffen Stegavik og Erlend Mamelund? Terningen Arena er stedet søndag kveld.

Toppmøtet vises også på TV2 Zebra.

(NTH Web.red)